Pasak organizatorių pranešimo spaudai, Londone gimusio, bet šiuo metu Izraelyje gyvenančio menininko biografija – itin spalvinga. Jo muzika skamba populiariausiose radijo stotyse, tačiau jis pats privengia pramogų pasaulio vakarėlių. Vietoj pasilinksminimų ir šėlionių Alexas Clare'as renkasi žydų religinių tekstų studijas. Melomanams jis gerai žinomas nuo Tokijo iki Niujorko, tačiau pats į savo populiarumą žiūri su humoru.

Be to, jo atliekamos muzikos visiškai neįmanoma apibrėžti ar konkrečiai apibūdinti. Nuo dabstepo iki alternatyvaus roko, nuo soulo iki „r'n'b“ - 31-erių dainininkas aistringai nardo po skirtingus muzikos žanrus, kurdamas su niekuo nepalyginamą muziką.

2011-aisiais jis debiutavo albumu „The Lateness Of The Hour“, kuris šovė tiesiai į Didžiosios Britanijos populiariausiųjų dvidešimtuką, o Vokietijoje – į dešimtuką. Albumą prodiusavo šokių muzikos sunkiasvoriai „Major Lazer“.

2014-aisiais Alexas išleido antrąjį albumą „Three Hearts“, o 2016-ųjų rudenį – trečiąjį „Tail Of Lions“. Visų jų geriausius kūrinius bus galima išgirsti Vilniuje.

Žinia, kad Alexas Clare'as atvyksta į Vilnių, socialiniuose tinkluose išjudino ir Lietuvos muzikos pasaulio atstovus – tarp jų žinomą dainininkę Giedrę Kilčiauskienę, kuri pastebėjo, kad šio brito muzikos skambesys jai kiek primena kultinės lietuvių grupės „Empti“.

Artėjant dainininko vizitui, siūlome susipažinti su penkiais įdomiais faktais apie jį.

Jo hitą „Too Close“ išgarsino interneto naršyklės reklama. Daina pirmą sykį buvo išleista dar 2011-aisiais, tačiau nesulaukė jokio dėmesio – dainininkas net buvo priverstas susirasti darbą ir tapti nekilnojamojo turto agentu. Viskas apsivertė aukštyn kojom, kai kūrinys buvo parinktas „Microsoft“ interneto naršyklės „Internet Explorer 9“ reklamos klipui. Daina akimirksnių išgarsėjo, pasiekė pirmąją vietą Vokietijos, ketvirtąją – Didžiosios Britanijos „topuose“, atvėrė Alexui Clare'ui duris ir į JAV eterį, kur „Too Close“ tapo populiariausiu savaitės alternatyvios muzikos kūriniu. 2013-aisiais daina buvo nominuota Britų muzikos apdovanojimui.

Alexo Clare'o muzikinis klipas „Too Close“:

Izraelyje jis apsigyveno dėl tikėjimo. Nors augo nereligingoje šeimoje, praėjusio dešimtmečio viduryje Alexas priėmė judaizmą ir griežtai laikosi savo tikėjimo taisyklių. Pavyzdžiui, dainininkas nekeliauja ir nekoncertuoja per religines žydų ortodoksų šventes, taip pat – per Šabą (nuo penktadienio saulėlydžio iki šeštadienio vakaro). Gastrolių metu jis studijuoja Talmudą (religinius raštus), valgo tik košerinį maistą.

Jo balsas skamba grupės „Rudimental“ hituose. Šioms britų žvaigždėms Alexas Clare'as padėjo įrašyti net du debiutinio albumo „Home“ kūrinius - „Not Giving In“ (kuriame skambėjo ir populiariojo dainininko Johno Newmano balsas) ir „Give You Up“. Ypač išpopuliarėjo daina „Not Giving In“ - pasiekė Didžiosios Britanijos „Top 20“, buvo panaudota keliuose filmuose ir „Mercedes-Benz“ reklamos klipe.

„Rudimental“ su Alexu Clare'u ir Johnu Newmanu - „Not Giving In“:

Meilės ryšys jį siejo su Amy Winehouse. Alexo ir tragiško likimo dainininkės romanas užsimezgė 2006-aisiais, kai jis dar nebuvo žinomas atlikėjas ir dirbo Amy pamėgtame Londono bare „Hawley Arms“. Poros romantiški santykiai truko mažiau nei metus, tada Amy sugrįžo pas buvusį savo mylimąjį Blake'ą Fielderį-Civilą. Alexas Clare'as vėliau neslėpė, kad Amy Winehouse sudaužė jo širdį – žiniasklaidai jis atskleidė ir tai, kad dainininkė mėgo netikėtą, laukinį seksą neįprastose vietose. Tiesa, pastaruoju metu dainininkas šių santykių nebekomentuoja.

Jo muzika žavisi Adele ir Beyonce. Populiarioji britų dainininkė Adele ne sykį viešai sakė komplimentus Alexo kūrybai ir net kvietė jį „apšildyti“ savo koncertus (dainininkui teko atsisakyti dėl didelio užimtumo). JAV superžvaigždė Beyonce taip susižavėjo Alexo talentu, kad net norėjo įrašyti jo sukurtą dainą „Relax My Beloved“. „Pasielgiau kaip idiotas ir atsisakiau. Jei Beyonce ateityje norėtų, kad parašyčiau jai dainą, žinoma, tai padaryčiau“, - vėliau pasakojo atlikėjas.

Daina „Relax My Beloved“, kurią Alexas pasiliko sau:

Pirmą sykį į Lietuvą atvykstančio Alexo Clare'o vizitą rengia agentūra „FORS Event“, mūsų šalies auditorijai jau surengusi Ane Brun, „The Tiger Lillies“, „The Temper Trap“ ir kitų žinomų užsienio atlikėjų pasirodymus, o šią vasarą jau antrą sykį pakviesianti į Vilniaus LDK Valdovų rūmų kieme vyksiantį festivalį „Midsummer Vilnius“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją