Naktinio gyvenimo veikėjas ir vienos autorių teisių organizacijos viešųjų ryšių atstovas Loranas Vaitkus mano, kad Jessy Lanzos koncertas bus vienas svarbiausių šios savaitės įvykių, o kultūros baras „Kablys“ - karščiausias taškas visam mieste. Ir prisipažįsta, kad jam itin patinka „BBC Radio 1” laidos, kuriose Jessy Lanza dalinasi savo favoritais ir mėgstama muzika. Jį taip pat nudžiugino tai, jog prieš kanadietę „Kablyje“ gyvus pasirodymus surengs mūsiškiai Tomas Narkevičius-Fingalick ir Elena Neniškytė-Kotori.

Mūsiškių mintys apie Jessy Lanzą:

Muzikos prodiuseris Deep Shoq, kurio kūryba vis dažniau transliuoja jau minėtas „BBC Radio 1”, džiaugiasi Jessy Lanzos viešnage Vilniuje ir ketvirtadienio vakarą tikrai neliks sėdėti namie. Jam patinka abi jos muzikos pusės - instrumentinė ir vokalinė. Garso estetika, minimalizmas, sintezatorių skambesys ir lengvai plaukiantis vokalas aukštam registre ją išskiria iš kitų“, - pasakoja Deep Shoq.

„Jessy muzika yra tokia žavi, jog ji sugeba suguldyti visą romantiką ir mechaniką savo dainose lyg atvykstantis į stotį ekspresas „Klaipėda – Vilnius“. Belieka tik įsiklausyti, pajausti ir mėgautis“, - atvirauja Napo ir kylančios grupės „Abudu“ narys Leonas Rečkus, kuris priežasčių apsilankyti Jessy Lanzos pasirodyme turi užtektinai.

„Jessy Lanzos kūryba ir garsas man yra artimas. Ji nėra labai saldi. Kanadietė pati ne per daug graži kaip įprasta moterims atlikėjoms. Artistai iš už Atlanto yra įdomūs, aktualūs ir visada skamba kitaip. Su malonumu užsuksiu įvertinti jos gyvo pasirodymo jėgą“, - sako „Golden Parazyth” muzikos prodiuseris ir vokalistas Giedrius Širka.

DJ Mamania, melomanams puikiai pažįstamas kaip „G&G Sindikato” narys, taip pat buvo vienas pirmųjų, įsigijusių bilietus į Jessy Lanzos pasirodymą. „Juk ne tiek ir daug muzikos pasaulyje yra moterų, kurios pačios kuria elektroninę muziką ir gali surengti vieno žmogaus pasirodymą scenoje“. Negana to, jis Jessy Lanzą palygino su kita žinoma Kanados atlikėja „Grimes“ – jos tikrai turi daug bendro.

Įtakingos britų leidyklos „Hyperdub“ globotinė Jessy Lanza į Vilnių atvyko dar vakar ir laisvą vakarą skyrė poilsiui. Šiandien ji planuoja pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį, apsilankyti jaunų grupių konkurse „Garažas“ ir užsukti į festivalio „Kino pavasaris“ atidarymą Lietuvos nacionalinėje Filharmonijoje. Tiesa, šiandien ryte ji jau spėjo aplankyti nacionalinio transliuotojo radijo studiją, susipažinti su „Kotori“ ir gyvai prisistatyti radijo auditorijai.

Tik išlipus iš lėktuvo, renginio organizatoriams ji prasitarė, kad kartą jau buvo Vilniuje. Kadaise su žinoma Kanados grupe „Junior Boys“ Jessy Lanza keliavo po Europą ir palaikė jiems kompaniją. Priminsime, kad kanadiečiai „Junior Boys“ Lietuvoje lankėsi prieš penketą metų ir surengė vienintelį pasirodymą viename sostinės klube. „Junior Boys“ narys Jeremy Greenspanas yra geras Jessy Lanza bičiulis ir muzikos prodiuseris, išgryninęs jos garsą. „Caribou“, „Junior Boys“ ir du puikius albumus „Pull My Hair Back“ ir „Oh No“ išleidusi atlikėja Jessy Lanza yra iš to paties Hamiltono miesto Kanadoje – jie atstovauja tą pačią sceną.

Jessy Lanza – Oh No

Jessy Lanzos pasirodymas įvyks jau ketvirtadienį kultūros bare „Kablys“. Tai bus pirmasis jos koncertas Lietuvoje. Jame taip pat pasirodys lietuvių talentai „Kotori“ ir Fingalick.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją