Kiek po septynių „Compensoje“ jau būrėsi pirmieji žiūrovai, o prie durų ėmė formuotis nedidelė eilutė. Į pasaulinio lygio atlikėjo koncertą gerbėjai sutiko pakloti nuo 39 iki 69 eurų.

Koncertą kiek po planuotos 20 valandos pradėjęs J. Mraz'as publiką iškart nudžiugino lietuvišku „Labas vakaras“. Vos ištarus šiuos žodžius publika ėmė šaukti ir ploti.

Tiesa, milijonus gerbėjų visame pasaulyje turinčio atlikėjo antradienio vakarą pasiklausyti atėjo ne toks ir gausus būrys žiūrovų. Salėje buvo matyti nemažai tuščių vietų, tačiau, regis, susirinko ištikimiausieji.

Atlikęs antrąjį kūrinį J. Mraz'as visai be akcento tarė „ačiū“ ir vėl pavergė jo vienintelį koncertą Lietuvoje atvykusių stebėti žiūrovų širdis.

„Šiandien pagrosiu senų ir naujų dainų, o gal kartu sukursime ir naujų. Jei žinote žodžius, galite dainuoti drauge. Galite būti savimi, štai, ką muzika gali daryti“, – pusiau dainavo, pusiau kalbėjo atlikėjas.

J. Mraz'as nevengė bendrauti su publika ir ją prajuokino atkreipęs dėmesį į prie scenos besisukančius fotografus: „Puiku, turime daugybę nuotraukų, kuriose aš atrodau identiškai. Pažadu, jokių kostiumų pakeitimų.“

Atlikęs dar vieną kūrinį, muzikantas juokavo toliau: „Kartą paklausiau žiūrovų, ar nori išgirsti kokią nors konkrečią mano dainą ir kažkoks šiknius paprašė pagroti dainą apie meilę, paklausiau jo, ar yra kokia mano daina, kurioje nebūtų meilės?“.

Vienam gerbėjui ištaikius progą ir sušukus: „Mes tave mylime!“, J. Mraz'as nė kiek nesutriko ir linksmai atšovė. „Ačiū, mama. Ji labai džiaugiasi dėl manęs“, – tarė atlikėjas ir sulaukė juoko pliūpsnio.

Koncerto metu atlikėjas išdavė ir detalių apie savo asmeninį gyvenimą. „Su savo pirmąja mergina mes nesiginčydavome, nes susipykus tiesiog imdavome skleisti keistus garsus... Kai pykstiesi, tai ne tik pasakai savo nuomonę, bet gali kitą pavadinti ir idiotu, tad mes imdavome skleisti keistus garsus ir po kelių minučių pasijusdavome keistai ir susitaikydavome“, – pasakojo J. Mraz'as.


Stulbinanti atlikėjo sėkmė ir hitas, pavergęs milijonus

Milijonus gerbėjų visame pasaulyje turintis Jasonas Mraz'as karjerą pradėjo koncertuodamas vienoje San Diego miesto kavinių, kur kas savaitę grojo net trejus metus iš eilės. 2001 m. atlikėjas išleido koncertinį albumą „Live at Java Joe's“, atkeipusį muzikos pasaulio atstovų iš „Elektra Records“ dėmesį.

Netrukus išleistas pirmas studijinis muzikanto albumas „Waiting for My Rocket to Come“ atnešė sėkmę: didesniu nei 1 mnl. tiražu parduotą įrašą puikiai pristatė daina „The Remedy (I Won't Worry)“, patekusi į Amerikos populiariausių hitų dešimtuką.

Greitai J. Mraz'as buvo pakviestas groti su didžiausiomis muzikos pasaulio žvaigždėmis ir koncertavo kartu su folk muzikos legenda Tracy Chapman.

Antrąjį atlikėjo studijinį albumą „Mr. A–Z“ prodiusavo garsusis Steve‘as Lillywhite‘as, kurio dėka įrašas buvo pristatytas „Grammy“ apdovanojimams kaip geriausias ne klasikinės muzikos albumas.

Didžiosios sėkmės J. Mraz'as sulaukė su trečiuoju studijiniu albumu „We Sing. We Dance. We Steal Things“, kurį vainikavo visus populiarumo rekordus sumušęs hitas „I‘m Yours“.

Ši daina, kurią atlikėjas parašė dar 2004 m., iki šiol yra vienas dažniausiai radijo stotyse transliuojamų kūrinių. Amerikos populiariausių hitų sąraše šis kūrinys išsilaikė rekordinį laiką – net 76 savaites iš eilės.

Visame pasaulyje didelės sėkmės sulaukusi daina „I‘m Yours“ tapo hitu Nr. 1 net vienuolikoje pasaulio šalių, tarp jų Norvegijoje, Švedijoje, Lenkijoje ir net Naujojoje Zelandijoje. Deimantiniais ir platininiais tiražais parduotas hitas jau visą dešimtmetį yra viena iš dažniausiai per radiją transliuojamų dainų.

Atsidavęs gamtos mylėtojas, banglentininkas, kino filmų kūrėjas, fotografas ir sveiko gyvenimo būdo puoselėtojas Jasonas Mraz'as taip pat yra aktyvus socialinės lygybės gynėjas ir filantropas. Atlikėjas, atstovaudamas gelbėjimo misijai „Free The Slaves“, Mianmare surengė labdaringą koncertą, sutraukusį daugiau nei 90 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)