Pirmąją dieną „Muzikos salė“ pradėjo jaunųjų Artūro Noviko džiazo mokyklos dainininkų pasirodymas daugiabalse a cappella. Šioje mokykloje su muzika auga apie 300 vaikų. Pasak Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA vadovės Agnės Masalskytės, meilė muzikai užaugino ir „Muzikos salės“ projektą, tapusį vienu svarbiausių muzikos industrijos renginių Lietuvoje. „Matome kiek daug yra kokybiškos lietuviškos muzikos ir koks entuziastingas klausytojų domėjimasis ja. Ne tik lankytojai, bet ir atlikėjai su nekantrumu laukia susitikimo „Muzikos salėje“ ir galimybės betarpiškai pabendrauti tiek tarpusavyje, tiek su savo gerbėjais. Čia gimsta ir naujos muzikinės idėjos“, - sako organizatorė.

Atidarymo dieną „Muzikos salę“ aplankė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Kultūros ministrė Lijana Ruokytė - Jonsson bei Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Jie šiltai bendravo su atlikėjais, susipažino su naujausiais jų darbais ir linkėjo sėkmės užtikrinant sėkmingą muzikinio gyvenimo tėkmę Lietuvoje. Prezidentė, pamačiusi „Muzikos salėje“ vinilo plokštelių gausą, džiugiai svarstė apie patefono įsigijimą.

Išskirtinė šių metų „Muzikos salės“ gaida – pokalbiai su atlikėjais, kuriuos veda aukščausios prabos profesionalai – muzikos žurnalistas Ramūnas Zilnys ir daininkas, kompozitorius Domantas Razauskas. Jau šiandien „Muzikos salės“ scenoje sužinosite tai, ko dar nežinojote apie eksperimentatorius „Sheep Got Waxed“, ironiškuosius „Antikvarinius Kašpirovskio dantis“, scenos metrą Rolandą Kazlą ir jaunąjį atlikėją Kazimierą Likšą.

Savaitgalio dienomis „Muzikos salės“ lankytojų laukia dar beveik dvi dešimtys pokalbių su Lietuvos muzikinės scenos avangardo atstovais. Rimtosios muzikos gerbėjams skirta intriguojanti diskusija „Ar nužudyta klasikinė muzika“, o mažiesiems lankytojams naują knygą „Namelio medyje istorija. Kamino nepraeinamumas“ pristatys Neringa Čereškevičienė.

Melomanų „Muzikos salėje“ laukia kelios dešimtys skirtingų muzikinių žanrų premjerų, šimtai neformalių susitikimų su muzikos kūrėjais ir galimybė įsigyti širdžiai geidžiamų vinilo ar kompaktinių plokštelių.
Projektą „Muzikos salė“ organizuoja Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA. Projektas iš dalies finansuojamas LR Kultūros ministerijos Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos lėšomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)