Žinoma atlikėja surengė šešis koncertus skirtinguose Kinijos miestuose: Pekine, Šanchajuje, Tianzine, Nankine, Hefėjuje bei Hangdžou.

„Didžiausią įspūdį paliko, žinoma, patys žmonės, į koncertus susirinkusi publika. Su komanda sužinojome, jog didžiausias įvertinimas atlikėjui – ne audringi plojimai po nuskambėjusios dainos, bet iškeltų mobiliųjų telefonų skaičius. Jei tave filmuoja daug žmonių, vadinasi, jiems patinki”, - pasakojo Jurga.

Dvi savaites Kinijoje praleidusi dainininkė džiaugėsi ne tik gautu klausytojų dėmesiu, bet ir naujomis pažintimis bei netikėtais pasiūlymais.

„Nors važiavome nežinodami, kaip seksis, sulaukėme didelės sėkmės. Mano komanda jau kalbasi su populiarių festivalių organizatoriais, kurie siūlo sugrįžti antrajam turui rudenį. Tai – milžiniškas įvertinimas, nes vyktumėme koncertuoti į dar didesnes sales jau su gyvo garso grupe”, - džiaugėsi atlikėja.

Kabėdama apie kinų kultūrą, Jurga Šeduikytė išskiria žmonių nuoširdumą.

„Mane pakerėjo kinų sąžiningumas, jų gebėjimas išreikšti pagarbą bei susižavėjimą tavo kūryba. Kiekvieną koncertą pabaigdavau dainuodama kinų kalba. Niekada nepamiršiu, kaip po paskutinio pasirodymo jauna mergina mane apkabino ir verkė sakydama, jog jai tai buvo gražiausia, ką ji girdėjo”, - įspūdžiais dalijosi Jurga.

Koncertinį atlikėjos turą padėjo suorganizuoti Lietuvos kultūros atašė Kinijoje bei Lietuvos kultūros institutas. Viešnagės metu Jurga ne tik koncertavo, bet ir dalyvavo oficialiuose priėmimuose Lietuvos ambasadoje, kinų televizijoje.

„Apie koncertus Rytuose svajojau jau seniai, tad po šio turo įgavau dar daugiau pasitikėjimo savimi, savo idėjomis. Manau, jog laikui bėgant nutiesime tvirtą muzikinį tiltą tarp Kinijos ir Lietuvos”, - pasakojo atlikėja.

Kelionės akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)