Užsienio naujienų portalas Dailymail.co.uk skelbė, jog ceremoniją Londono arenoje stebėjo net 1600 svečių. Jiems buvo patiekta tona kepsnių, kuriuos ruošė 60 virėjų. Svečiais vakaro metu rūpinosi 550 padavėjų.

Kiek butelių šampano buvo iššauta, slepiama, bet žinoma, kad pernai reikėjo šešių tonų ledo. Tarkime, kiekvienam buteliui reikia beveik dviejų kilogramų ledo, tada susidaro 2 750 butelių.

"Little Mix"

Dar prieš ceremoniją buvo tikimasi, kad apdovanojimus prie televizijos ekranų stebės net 6 milijonai žiūrovų. Daugiausia žiūrovų buvo 2001 metais – 8,62 mln., mažiausiai 2014 metais – 3,84 mln.

Užkulisiuose buvo dalijami dirbtiniai ūsai.Kadangi šiuo metu beveik visi garsūs vyrai užsiauginę barzdas, ūsai daugiausia atiteks moterims pažaisti, skelbė užsienio žiniasklaida.

Net 5 kartus ceremoniją vedė Jamesas Cordenas. 2014 m. jis aplenkė iki tol keturis kartus ceremoniją vedusį Chrisą Evansą. Beje, 2009 m., kai J. Cordenas vedė ceremoniją su partneriu komiku Mathew Horne‘u, sulaukė kritikų pylos. 2013 m. buvo dar blogiau – jis nutraukė apdovanojimą atsiimančią Adelę po 43 sekundžių padėkos kalbos.

37-ąją ceremoniją patikėta vesti Emmai Willis ir Dermotui O’Leary‘iui.

Įdomu tai, jog po 2007 m. vykusių apdovanojimų buvo sulaukta net 435 žiūrovų nusiskundimų. Žiūrovams nepatiko tai, jog ceremoniją vedęs komikas Russellis Brandas įgėlė Robbie‘ui Williamsui, kuris tuo metu gydėsi nuo priklausomybės vaistams. Toliau buvo dar prasčiau – R. Brandas pajuokavo apie Irake žuvusį britų kareivį nuo saviškių ir buvo nušvilptas.

Jau minėtas R. Williamsas gali pasigirti kaip žmogus, turintis daugiausia „Brit Awards“ apdovanojimų, net aštuoniolika. Jo buvusios grupės „Take That“ nariai Gary Barlowas, Howardas Donaldas ir Markas Owenas pasiūlė jį apdovanoti už gyvenimo pasiekimus.

Jis yra gavęs apdovanojimų už geriausią pastarųjų 25 metų dainą (2005 m. „Angels“), tris apdovanojimus už geriausius singlus („Rock DJ“, „It’s Only Us“ ir „Angels“), tris kartus – geriausio atlikėjo apdovanojimą, tris apdovanojimus už geriausią vaizdo klipą, apdovanojimą už indėlį į muziką. Na o 2011 m. jis su grupe „Take That“ laimėjo Geriausios grupės apdovanojimą.

Antras didžiausias apdovanojimų skaičius priklauso grupei „Coldplay“, jie jų turi net devynis.

Apdovanojimų istorijoje įrašyta ir liūdnesnių faktų. Štai elektroninės popmuzikos grupė „Jamiroquai“ buvo nominuota net 15 kartų, tačiau negavo nė vieno apdovanojimo.

2017-ųjų ceremonijos metu svečiams bus ištiesta net 12 kilometrų raudono kilimo. Šį skaičių pranoksta tik bendras elektros laidų ilgis – 34 kilometrai.

1 000 – tiek asmenų kasmet išrenka laimėtojus. Jie daugiausia iš muzikos žurnalistų ir įrašų kompanijų, yra ir radijo bei televizijos laidų vedėjų, prodiuserių. Geriausio vaizdo klipo ir Metų atradimo laimėtojus renka žiūrovai.

Apdovanojmų dalybos

Ceremonija prasidėjo įspūdingu grupės „Little Mix“ pasirodymu. Merginos į sceną buvo įneštos ant sidabrinių sostų. Netrukus po jų pasidorymo buvo pradėtos apdovanojimų dalybos.

Pirmasis apdovanojimas atiteko atlikėjai Emeli Sande. Ji pripažinta geriausia britų atlikėja. Šį apdovanojimą ji pelno jau antrą kartą. Atsiimdama jį į sceną atlikėja žengė kartu su sese ir dėkojo mamai, šeimai bei visiems prisidėjusiems.

Įteikus apdovanojimą merginų kraują stingdė scenoje pasirodęs Bruno Marsas.

Antrieji į sceną atsiimti apdovanojimo žengė grupė „The 1975“. „Esame grupė nuo tada, kai visiems tebuvo po 13 metų“, – scenoje kalbėjo įspūdingais kostiumais pasipuošę vyrukai.

Metų atlikėjo statulėlė atiteko anapilin iškeliavusiam Davidui Bowie. Apdovanojimą už Davidą atsiėmęs aktorius Michaelis C Hallas pajuokavo: „Jei Davidas Bowie galėtų būti čia šį vakarą, greičiausiai jo čia nebūtų“. M. C Hallas padėkojo šviesaus atimimo D. Bowie už įkvėpimą būti geresniu žmogumi.

Po šios nominacijos savo dainą tūkstantinei miniai, susirinkusiai arenoje, dovanojo Metų atlikėja pripažinta Emeli Sande.

Metų proveržio titulas atiteko atlikėjui Rag'n'Bone Man. Tai jau antroji šių apdovanojimų statulėlė atlikėjo „sąskaitoje“. Tvirto stoto vyras akivaizdžiai jaudinosi gavęs apdovanojimą ir tik trumpai padėkojo savo gerbėjams.

Apdovanojimų metu buvo prisimintas ne tik Davidas Bowie, bet ir George'as Michaelas, kuris anapilin iškeliavo praėjusių metų pabaigoje. Prisiminimais apie jį dalijosi jo draugai bei buvę scenos kolegos: Andrew Ridgeley bei jau karjerą nutraukusios grupės „Pepsi and Shirley“ grupės narės.

Jie prisiminė, kad karjeros pradžioje, kai Michaelas savo įrašus, supakavęs į didelius rudus vokus, siuntė prodiuseriams, visi laiškai buvo grąžinti. Deja, tai buvo ne jo, o jų praradimas, kiek vėliau, vienai kompanijai sutikus su juo dirbti, jis pasiekė pasaulinės šlovės. Kalbėdami jie nevaldė ašarų, Shirley, tardama paskutinius žodžius, net negalėjo jų ištarti.

Po jautrių žodžių scenoje pasirodė Chrisas Martinas, kuris atliko George Michaelo dainą „A Different Corner“. Dainos metu didžiuliuose ekranuose sužibo ir archyviniai kadrai su G. Michaelu. „Aš niekada nenorėjau būti niekuo kitu, aš norėjau būti žvaigžde“, – tokia citata nuskambėjo iš seno interviu įrašo su legendiniu atlikėju.

Tūkstantinė minia, nusibraukusi ašaras, tęsė apdovanojimus. Kita statulėlė buvo įteikta už Metų singlą. Ją atsiėmė ceremonijoje ekstravagantišku ir itin seksualiu įvaizdžiu stebinusios merginos Little Mix už dainą „Shout Out to My Ex“.

Atlikėjai Adelei buvo įteiktas apdovanojimas už pasaulinius pasiekimus. Už apdovanojimą atlikėja dėkojo vaizdo įraše.

Nuotoliniu būdu už įvertinimą dėkojo ir atlikėjas Drake'as. Jis buvo pripažintas Metų tarptautiniu atlikėju. „Tikrai būsiu su jumis kitais metais“, – pažadėjo Drake'as, padėkojęs už įvertinimą. Metų tarptautine atlikėja tapo Beyonce.

Vaikinų grupė „One Direction“ atsiėmė apdovanojimą už geriausią vaizdo klipą dainai „History“.

Paskutinis apdovanojimas buvo įteiktas už Metų albumą. Juo pripažintas paskutinis D. Bowie darbas „Blackstar“. Apdovanojimą atsiėmė jo sūnus. Publika trumpos jo kalbos klausėsi atsistoję.

Asmuo, uždaręs ceremoniją įspūdingu pasirodymu, tapo britų muzikos ikona tituluotas Robbie Williamsas. Jam priklauso net 18 „Brit Awards“ statulėlių.

Nominacijos ir laureatai (paryškinta):

Metų britų atlikėjas

Kano

Davidas Bowie

Craigas Davidas

Michaelis Kiwanukas

Skepta

Metų britų atlikėja

Ellie Goulding

Anohni

Emeli Sandé

Lianne La Havas

Nao

Metų britų grupė

„The 1975“

„Bastille“

„Biffy Clyro“

„Little Mix“

„Radiohead“

Metų tarptautinė grupė

„A Tribe Called Quest“

„Drake and Future“

„Kings of Leon“

„Nick Cave and the Bad Seeds“

„Twenty One Pilots“

Metų proveržis

Anne-Marie

„Blossoms“

„Rag'n'Bone Man“

Skepta

Stormzy

Metų albumas

„The 1975“ – „I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It“

David Bowie – „Blackstar“

Kano – „Made in the Manor“

Michael Kiwanuka – „Love & Hate“

Skepta – „Konnichiwa“

Metų singlas

Alan Walker – „Faded“

Calum Scott – „Dancing On My Own“

Calvin Harris featuring Rihanna – „This Is What You Came For“

Clean Bandit featuring Sean Paul & Anne-Marie – „Rockabye“

Coldplay – „Hymn for the Weekend“

James Arthur – „Say You Won't Let Go“

Jonas Blue featuring Dakota – „Fast Car“

Little Mix – „Shout Out to My Ex“

Tinie Tempah featuring Zara Larsson – „Girls Like“

ZAYN – „Pillowtalk“

Metų tarptautinis atlikėjas

Bonas Iveris

Bruno Marsas

Drake'as

Leonardas Cohenas

„The Weeknd“

Metų tarptautinė atlikėja

Beyonce

„Christine and the Queens“

Rihanna

Sia

Solange

Metų britų vaizdo klipas

Adele – „Send My Love (To Your New Lover)“

„Coldplay“ – „Hymn for the Weekend“

James Arthur – „Say You Won't Let Go“

Little Mix featuring Sean Paul – „Hair“

One Direction – „History“

ZAYN – „Pillowtalk“

Clean Bandit featuring Sean Paul & Anne-Marie – „Rockabye“

Jonas Blue featuring Dakota – „Fast Car“

Calvin Harris featuring Rihanna – „This Is What You Came For“

Tinie Tempah featuring Zara Larsson – „Girls Like“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)