„Šiame koncerte iki skausmo pažįstami kūriniai bus įvilkti ne į paprastą koverių rūbą, bet jiems bus pateiktos džiazinės interpretacijos. Visi gerai žinome, kad džiazas turi savo standartus ir savo specifiką, o tai ir turėtų sudominti susirinkusius žiūrovus,“ - pasakoja Vilniaus festivalių generalinis direktorius, kompozitorius Remigijus Merkelys.

Anot festivalio organizatoriaus, būta nemažai bandymų padaryti klasikinio stiliaus populiarių kūrinių interpretacijas, be to, pati pop muzika akumuliuoja ir iš naujo prikelia žinomus kūrinius. „Tačiau džiazo intervenciją į šią erdvę – absoliuti naujovė Lietuvoje. Tikimės, kad toks netradicinis sprendimas sulauks publikos pritarimo ir koncerto pabaigoje ji kartu su visais dalyviais trauks vieną dainą“, – svarstė vienas iš koncerto sumanytojų.

„Laiptai į dangų“ – tai antrasis didelis ir publikos emocijas turintis sukurstyti „Sostinės dienų“ renginys, seksiantis iš karto po „Pink Floyd“ „Sienos“ koncertinio atlikimo Vingio parke. Organizatorių įsitikinimu, „Laiptų į dangų“ turėtų būti įdomūs net tik jaunimui, bet ir brandžiai auditorijai, kuri mėgsta džiazą ir gerai prisimena dar neseniai radijo stotyse skambėjusius kūrinius.

Koncerto „Laiptai į dangų“ metu bus galima išgirsti garsiausių pasaulio muzikos hitų – „Led Zeppelin“, „Queen“, U2, Bon Jovi, Robbie'o Williamso, Bryano Adamso, Eltono Johno, Stingo, Madonnos ir kitų - džiazinius „koverius“, kuriuos specialiai aranžavo Artūras Chalikovas, o juos atliks Lietuvos pop scenos žvaigždės Linas ir Simona, Mantas, Rūta Ščiogolevaitė, Reda Striškaitė, Česlovas Gabalis, Danieliaus Praspaliauskio džiazo grupė ir kiti.

„Laiptai į dangų“, kaip ir dauguma „Sostinės dienų“ renginių, yra nemokamas ir visiems atviras koncertas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją