Atsiskaitymai vykdomi jau dabar

Pernai tikrą audrą atlaikę organizatoriai tvirtina, jog po itin skausmingo sprendimo nukelti festivalį, smulkmeniškai išanalizavo visas priežastis ir aplinkybes, nulėmusias tokią įvykių eigą. Visgi juodžiausiu etapu rankų nenuleisti drąsino daugelio muzikantų ir ištikimų festivalio bičiulių palaikymas – žmonės žinutėmis ir savo socialinių tinklų paskyrose deklaravo meilę festivaliui ir viltį, kad renginys vėl užlies jūros krantą muzika.

„Atsirado nauji investuotojai, neabejingi Karklei ir čia vykstančiam festivaliui, kurie suformavo biudžetą, įnešė lėšas. Net jei šiemet nebūtų parduotas nė vienas bilietas, renginys vis tiek įvyks, nes iš anksto bus atsiskaityta tiek su techninio aptarnavimo įmonėmis, tiek su koncertuosiančiais atlikėjais. Sąskaitų apmokėjimas jau vyksta – tai gali patvirtinti tiek muzikantai, tiek pasirodymams reikalingą įrangą tiekiančios kompanijos", – užtikrino festivalio sumanytojas ir ilgametis vadovas Marius Tumšys.

Leidimų išdavimui – žalia šviesa

Anksčiau Karklės festivalį organizavusi UAB „Renginių centras" savo veiklą sustabdė dėl didelių įsiskolinimų ir sankcijų. Naujųjų akcininkų, įsteigusių „Karklė Live Music Beach" toliau organizuosiančią įmonę „Renginiai LT" sprendimu, klaipėdietis M. Tumšys ir toliau lieka prie renginio vairo.

„Aš ir visa komanda, patikėjusi šiuo festivaliu bei jo idėja, kuri dar 2010 metais buvo subrandinta galingo idealizmo, meilės gyvai muzikai ir unikaliai gamtai, dabar gyvename vienu tikslu – festivalis turi gyvuoti, o mes esame įsipareigoję padaryti viską, kad pernai bilietus įsigiję žmonės galėtų atvykti į šių metų arba 2018-aisiais vyksiantį renginį ant jūros kranto", – pabrėžė M.Tumšys.

2018-ieji paminėti neatsitiktinai. M.Tumšio teigimu, jau gautas preliminarus Klaipėdos miesto savivaldybės leidimas organizuoti šį renginį 2017-2019 metais, iš naujo užmegztas dialogas bei pelnytas Karklės bendruomenės palankumas bei parama unikaliai muzikinei iniciatyvai.

Nors po praėjusių metų įvykių „Karklė Live Music Beach 2017" organizatoriai neabejoja, kad susigrąžinti pasitikėjimą ir melomanų minias nebus paprasta, renginio istorija liudija apie tai, jog ir saujelė entuziastų gali išauginti fenomenalų reiškinį, kurio statistika gniaužia kvapą. Šis lietuviškas festivalis - pirmasis, sugebėjęs pritraukti kone 20 tūkst. žmonių ir stebinęs nuolatiniu augimu kalbant apie kviečiamų atlikėjų kalibrą. Festivalio „line up'uose" mirgėjo „Rudimental", „Example", GusGus, King Charles, „The Rasmus", „Far East Movement", HIM, Tinie Tempah, Tiga bei kitos pasaulinio lygio žvaigždės.

Iš profesionalų lūpų – palaikymas

„Karklės festivalio drama pernai buvo vienas juodžiausių įvykių kalbant apie mūsų šalies muzikinį gyvenimą. Manau, daugelis atlikėjų man pritartų. Džiaugiuosi, kad festivalio istorijoje taškas visgi nebuvo padėtas – renginys pasiryžęs susigrąžinti publikos pasitikėjimą ir jis vertas šito šanso“, – kalbėjo Lietuvos muzikos verslo asociacijos vadovas Vaidas Sackevičius.

Žinomas prodiuseris, atlikėjų Leon Somov ir Jazzu vadybininkas Lauras Lučiūnas taip pat sveikino sugrįžtantį festivalį ir duotus pažadus tesinčią organizatorių komandą. „Kiek man žinoma, tai pirmas atvejis Europoje, kuomet atšaukus festivalį, kitais metais žmonėms sudaroma galimybė jame dalyvauti su tais pačiais bilietais“, - pažymėjo L.Lučiūnas.

Organizatoriai skelbia, kad nuo vasario 20 d. kiekvieną pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 13 iki 16 val. prie telefono (+370 681 35075) ir renginio „Facebook" paskyros budėsiantys savanoriai konsultuos besikreipiančius dėl bilietų ir kitais klausimais, kurie aktualūs planuojantiems dalyvauti šiųmečiame festivalyje.

Praėjusių festivalių akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)