Dvi valandas trukusiame pasirodyme, į kurį visi bilietai per kelias valandas buvo išpirkti likus dar kelioms savaitėms iki renginio pradžios, A. Mamontovas atliko žymiausias savo solinės kūrybos ir grupės „Foje“ gyvavimo metu sukurtas dainas. Koncertą Klaipėdoje muzikantas užbaigė dviem kūriniais, suteikusiais impulsą tiek jo solinei karjerai, tiek ir grupės „Foje“ veiklai.

Simboliškai pasirodymo pabaigai prieš 20 metų išsiskyrusios kultinės grupės lyderis pasirinko 1997 m. debiutiniame solo albume „Pabėgimas“ esančią dainą „Saulės miestas“ ir Lietuvos Nepriklausomybės ir laisvės muzikiniu šaukliu vadinamą kompoziciją „Laužo šviesa“.

„Koncertuoti tokią svarbią Lietuvai dieną sausakimšoje arenoje yra neįtikėtinas jausmas. Vasario 16-oji svarbi ne tik man ir mano šeimai. Ši diena ypatinga daugeliui Lietuvos kartų. Tokiomis dienomis kaip ši kitaip skamba ne tik „Geltona. Žalia. Raudona“ ar „Laužo šviesa“. Dar didesnį simbolinį, pilietinį ir patriotišką atspalvį įgauna visos dainos“, - po koncerto sakė A. Mamontovas.

Atlikėjas prisipažino, kad šis koncertas – tai ne tik dovana Klaipėdai ir jos krašto žmonėms, bet kartu ir labai svarbi įžanga prieš metų pabaigoje įvyksiantį solinį pasirodymą. Penkiasdešimtmetį šiemet švęsiantis Andrius Mamontovas savo kūrybos gerbėjus dar prieš Kalėdas pakvietė į koncertą „AM50“, kuris šių metų gruodžio 17 d. įvyks sostinės „Siemens“ arenoje.

Specialiame muzikanto pasirodyme Andriaus Mamontovo ir grupės „Foje“ gerbėjai turės unikalią progą naujai išgirsti kultiniais tapusius muzikos kūrinius ir pamatyti atlikėją išskirtiniame amplua. Likus daugiau nei pusmečiui iki koncerto jau parduota daugiau kaip pusė visų bilietų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)