Pasak organizatorių, asociacijos AGATA, „Muzikos salės“ programa dovanos melomanams kelias dešimtis premjerų ir įsimintinų pasimatymų. Pokalbiai su atlikėjais ir kūrėjais padės pažinti viešumoje mažiau afišuojamą muziką ir atskleis „Muzikos salėje“ vyraujačių stilių įvairovę: šiemet čia bus galima betarpiškai bendrauti ir autografus gauti iš daugiau nei 200 muzikantų, ir naujausiomis kompaktinėmis bei vinilo plokštelėmis papildyti asmenines kolekcijas.

Pirmąjį autorinių dainų albumą „Toks“ „Muzikos salėje“ pristatys scenos mohikanas - aktorius Rolandas Kazlas ir jo Pakeleiviai.

„Visada pavydžiai žvelgiau į tuos, kurie brazdina gitara ar sėdi prie pianino, o manyje tiek daug muzikos, kurios realizuoti negaliu. Kai susikaupė kritinė masė tekstų, su Jaunimo teatro aktore Jone Dambrauskaite pradėjome nedrąsiai realizuoti mano idėjas. Su puikiais muzikantais studijoje įrašėme dainas ir sudėjome jas į albumą. Manau, kad jos ir yra mano žingsniai, pamatymai pasaulio iš skirtingų pusių. Tai pats geriausias mano liudijimas apie save, toks savotiškas mano audio autoportretas. Toks ir ne kitoks“, - sako R. Kazlas.

Ne balta varna tarp muzikantų – ir viešųjų ryšių specialistas Mykolas Katkus. Dirigento Donato Katkaus sūnus subrandino grupę „The Station“.

„Stotis – visų ir niekieno; ne darbas, ne namai – seniausia Trečioji Vieta, kur kiekvienas tampa tuo, ko nori būti. „The Station“ taip pat yra ir muzikos grupė, istorijas maišanti su roku suaugusiems: elektroniniu roku, industriniu roku, pietietišku roku ir tiesiog roku. Istorijos yra įvairios, todėl ir muzika įvairi: mes atsinešėme savo atsiminimus bei dainas ir sulydėme jas į kažką naujo, kas, kaip atrodo mums, gali iššaukti tuos buvusius jausmus ir priminti istorijas: kiekvienam savaip, visiems skirtingai. „Išsišakojančių takelių miestas“ – pirma „The Station“ istorijos dalis“, – teigia scenos naujokai.

Dar viena „Muzikos salės“ premjera – Kazimiero Likšos debiutinis solinis albumas. „Per pusę", gimęs po dviejų metų nuo grupės „Karma“ išsiskyrimo. „Albumo pavadinimas „Per pusę“ taip pat puikiai, o gal net idealiai atitinka dainas ir esamą mano gyvenimo liniją. Visi mūsų kasdieniniai santykiai su mūsų aplinka lemia tam tikrą mūsų pasidalinimą, kur dalį savęs paliekame sau, o kitą dalį atiduodame kitiems“,– sako dainininkas.

„G&G Sindikato“ galėsime ne tik klausytis ausimis, bet ir skaityti akimis – drauge su nauja dviguba kompaktine plokštele „Unplugged“ pasirodys ir grupės dainų natų leidinys. Albumas, kurį sudaro 22 dainos ir kuris visiems grupės nariams atrodo žiauriai gražus, buvo įrašytas akustinių pasirodymų Lietuvos rusų dramos teatre metu. O viena iš jo dainų – „Tiems, kurie nieko nebijo“ – skamba ir skandalingojo filmo „Zero 3“ garso takelyje. Juokaudami atlikėjai šį albumą vadina „Sindikato“ greatest hits.

Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ supažindins su muzikine-mitologine drama „Dūšelės“, įkvėpta senovės lietuvių gyvenimo, anapusybės ir laidojimo papročių bei jų atspindžių liaudies dainose, pasakose ir mitologijoje.

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ dalinsis „Problematika“ – dvylikos dainų, kupinų ironijos ir gyvenimo džiaugsmo kompaktine plokštele. Naujame albume grupės klausytojai ras jau žinomų, tačiau iki šiol dar albumuose neišleistų kūrinių „Tu mano vasara“, „Sma Gi“, „Bučiuok“ bei visiškai naujas, dar negridėtas dainas.

Stilingasis „Beissoul & Einius“ duetas užmaišys gerbėjams atmosferinį emocijų ir muzikos flirtą naujame electrofashion albume „#asecretcontract“.

Tik „Muzikos salėje“ išankstinius bilietus su nuolaidomis į festivalius įsigyti kvies „Roko naktys“, „Galapagai“, „Kaunas Jazz“. 25-erių metų sulaukę „Bliuzo naktys“, 20 švenčiantis „Mėnuo Juodaragis“, ir jau dešimt metų organizuojamas „Purpurinis vakaras“ supažindins su turtinga istorija, atskleis jubiliejinių festivalių dalyvių vardus ir naujoves.

„Purpurino vakaro“ organizatoriai prasitaria ir apie kelias naujoves: „Dešimtmečio proga scenoje bardus pamatysime duetuose su žinomais Lietuvos operos, teatro, rap, pop atlikėjais akompanuojant styginių kvartetui ir specialiai suburta ritmo grupe, o Anykščių Dainuvos slėnio pušų viršūnes papuoš specialiai kurtos šviesų paveikslų instaliacijos“, – šventine nuotaika dalinasi bardai.lt direktorius Benas Jakštas.

Lietuvos muzikų sąjunga kvies į intriguojančią diskusiją „Ar nužudyta klasikinė muzika?“, kurioje dalyvaus trijų kartų klasikinės muzikos edukatoriai ir propagandistai: kompozitorius Giedrius Kuprevičius, muzikos kritikė Audronė Žigaitytė, vibrofonininkas Marius Šinkūnas.

A. Žigaitytė džiaugėsi, jog „Muzikos salėje“ klasikinės muzikos įrašus bus galima įsigyti ir mp3 formate: nuo 2000 metų Lietuvos muzikų sąjunga išleido 122 kompaktines plokšteles. Tai ypatingos vertės archyvas, kurio repertuare tokie perlai, kaip 80-metį šiemet švenčiančio legendinio muzikologo ir pedagogo Eduardo Balčyčio metodinė medžiaga, anuomet tilpusi į 28 kompaktines plokšteles, pirmasis operos solistės Astos Krikščiūnaitės koncertas ir aibė kitų.
Mažiesiems lankytojams „Tele bim-bam“ vedėja, dainų vaikams autorė ir atlikėja Neringa Čereškevičienė pristatys antrąją savo knygą „Namelio medyje istorija. Kamino nepraeinamumas”.

Joje Pipa, arba Kipras, mums pasakoja istoriją apie jaunųjų nuotykių ieškotojų būrį, išgelbėjusį Prano kepyklėlę ir net visą miestelį nuo netikėtos nelaimės. „Ar ši istorija tikra, nesu įsitikinusi, nes jau senokai su draugais sėdėjau namelyje medyje… Tačiau visus veikėjus puikiai pažįstu ir myliu.“, – sako knygos autorė.

Projektą „Muzikos salė“ organizuoja asociacija AGATA. Projektas iš dalies finansuojamas LR Kultūros ministerijos Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos lėšomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)