Orkestrų prisistatymo metu vyks festivalio „Panevėžio garsas 2005“ „Mis“ rinkimai, festivalio dalyvius sveikins EBBA (Europos varinių pučiamųjų orkestrų asociacija) atstovai. Viso laukiama daugiau kaip penkių šimtų dalyvių.

Pasak organizatorių, festivalyje dalyvaus geriausi profesionalūs Lietuvos orkestrai: karinių oro pajėgų orkestras, LR Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras, Kauno „Ąžuolynas", Šiaulių, Palangos ir kitų miestų orkestrai.

„Tai išskirtinis festivalis, kuris vyks ir ore, ir žemėje ir prie vandens. Pirmą kartą festivalio metu bus atlikta bendra sceninė koncertinė programa „Brass Major", kurioje skambės nauji kūriniai, ir tai bus jų premjera, o taip pat – festivalio „Mis“ rinkimai“, – sakė projekto vadovas Remigijus Vilys.

Rugsėjo 2 d. 16 val., pažymint Baltijos jūros dieną, Laisvės aikštėje vyks Estijos, Latvijos ir Lietuvos orkestrų bendras koncertas. 17 val. vyks orkestrų paradas Senvage į Laisvės aikštę ir „Dūdų vasaros“ uždarymo baigiamasis koncertas prie galerijos „XX“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją