Rugilė Daujotaitė scenoje pasirodė su dar dvejomis merginomis ir atliko dainą „Perkūne ugniaveidi“. Ir angliškai, ir lietuviškai atliktoje dainoje netrūko apeigas primenančių garsų, kreipomosi į dievą Perkūną ir kitokių įdomių bei „Eurovizijos“ scenai visiškai nebūdingų elementų.

„Neina suprasti, ar tai „Sostų karai“, ar kepurinė“, – po pasirodymo amo netekęs kalbėjo R. Zilnys.

Rugilė Daujotaitė

„Išsprogo akys, nieko nesupratau, ir nežinau, ar noriu suprasti, – sunkiai žodžius rinko ir J. Arlauskaitė-Jazzu. – Išsigandau, kad mane išveš į mišką, tada išėjau į kosmosą, tada į kitą galaktiką išskridau. Reziume, pasidaviau, nes tai buvo beprotiška.“

Žiūrovai Rugilei taip pat tarė ne, tačiau DELFI redakcijoje apsilankiusi dainininkė atskleidė tikrąją savo muzikos prasmę.

„Muzika man yra be galo galingas mediumas, įrankis. Gydantis arba griaunantis. Dėl to mėgstu dainuoti tomis temomis, kurios iš tiesų yra gilios, paliečia žmonių sąmonę ir pasąmonę. Tai, apie ką aš dainuoju, yra universalios energijos. Perkūnas – tiesos ir dorybių gynėjas, jėga, kertanti visus nereikalingus ryšius. Saulė, tai motina, sąmonė, mūsų siela“, – vardijo Rugilė, pokalbį DELFI redakcijoje pradėjusi daina, skirta Saulei ir Mėnuliui.

Rugilė Daujotaitė
Muzika man yra be galo galingas mediumas, įrankis. Gydantis arba griaunantis.

Eidama į „eurovizines“ atrankas R. Daujotaitė turėjo aiškų tikslą: „Mano misija buvo atstovauti Perkūno energijai tokioje erdvėje, kurioje yra daug žmonių, todėl man nebuvo esminis skirtumas, ar tai bus kažkoks konkursas. Tiesiog tai buvo proga išreikšti tą energiją. Savo gyvenime nesilygiuoju į standartus. Ta daina pati atėjo, aš jų nešaukiu ir netraukiu. Jos tiesiog ateina.“

Rugilė Daujotaitė

Pasidomėjus, ar jos dainą „Perkūne ugniaveidi“ galima vadinti savotišku performansu, ji tai patvirtino. „Niekuomet muzikos taip pat neatlieku. Performansas – taip, be abejo, tai buvo pasirodymas su drabužiais, kardu“, – kalbėjo Rugilė.

Rugilė Daujotaitė
Mano misija buvo atstovauti Perkūno energiją tokioje erdvėje, kurioje yra daug žmonių.

Pokalbio metu atlikėja prisipažino, kad su pirmąją repeticiją su merginomis surengė likus vos dienai iki filmavimų. Pasidomėjus, ar ji negalvoja, jog komisija „užuodė“ jos improvizacijas, dėl to vertino ne itin palankiai, ši nusišypsojo ir tarė, jog muzika turi keliauti iš širdies. Tokio savo nusistatymo ji neketina keisti ir prisipažįsta nerašanti savo dainų penklinėse, esą šis rėmas netinka tai muzikai, kuria ji nori skleisti savo žinutes klausytojams.

Rugilė Daujotaitė

Neeilinį pasirodymą scenoje surengusi R. Daujotaitė sulaukė įvairių vertinimų. Tiesa, daugelio nuomone pasirodymas buvo panašus į chaosą.

Į klausimą, ar jos dainos žinutė pasiekė klausytojus, Rugilė atsakė labai konkrečiai: „Tuos, kurie jau buvo pasirengę, pasiekė. O tuos, kurie dar ne, tai nepasiekė, bet gal juos palietė“.

DELFI viešėjusi Rugilė papasakojo apie tai, kaip suvokia muziką bei jos tikslus:

Antrosios „eurovizinių“ atrankų laidos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)