„Gimiau Kaune. Mama mirė, kai buvau dar vaikas, tėčiui nerūpėjau, augau su močiute namuose, pilnuose barnių, pykčio ir skausmo. Situacija darėsi vis blogesnė, privalėjau ją keisti ir tuo metu nusprendžiau, kad turiu išvažiuoti kuo toliau nuo namų. Taigi, būdama devyniolikos atsidūriau tolimoje Amerikoje viena, tarp nežinomų žmonių, gatvių, pilnų nesibaigiančio mašinų chaoso, rankoje laikydama vos porą paskolintų dolerių ieškojau vietos, kur galėčiau priglausti galvą“, – pasakojo Aldegunda (tikras muzikantės vardas Gailė Asačiovaitė-Stančiauskas).

Lietuvoje atlikėja muzikos meną studijavo Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje. Prabėgus keletui metų po išvykimo ji pradėjo ieškoti būdų, kaip nepaleisti muzikos iš rankų, nes anot moters – tai visuomet buvo trokštamiausias jos kelias savirealizacijos link.

Prieš gerą dešimtį metų atsitiktinė pažintis su Kęstučiu pamažu peraugo ne tik į gražią draugystę ir santuoką, bet ir į stiprią partnerystę scenoje. Nuo to laiko Aldegunda pradėjo kurti savo muziką.

„Dainuodama savo kūrybą prieš publiką jaučiuosi lyg būčiau nuoga. Kiekvienas išdainuotas žodis man turi didelę reikšmę. Bedainuojant kartais užplūsta stiprios emocijos, aš vėl ir vėl sugrįžtu į išgyventus jausmus, nutikimus, momentus, be kurių daina ko gero ir nebūtų gimusi. Iš dalies muzikos atlikėjas yra kaip aktorius, kuris išgyvena pasirinktą rolę kiekvieną kartą lipdamas į sceną. Esu dėkinga likimui, jog kaskart galiu tai patirti,“ - sako lietuvė.

Šiuo metu Aldegunda Čikagoje ruošiasi įrašyti savo pirmąjį solinį albumą. Šiandien dainų autorė dalinasi savo nauja daina „My Silent Song“. Ji – apie gyvenimą po netekties.

„Jei suprasčiau tai, ką suprantu dabar, ko gero tuo metu daug ką būčiau dariusi kitaip. Turėčiau daugiau kantrybės, rodyčiau daugiau meilės ir mažiau neapykantos. Visgi visi, be išimties, gyvename labai laikinai. Išėję mylimi draugai ir artimieji lieka mūsų atminty kaip didvyriai, kurių mums amžiams trūks. Vardan jų juk ir esame kas esame, nes šaknų nei iš medžio, nei iš žmogaus neatimsi. Gyventi taikoje su savimi ir būti nuolankiam supančiai aplinkai yra svarbios vertybės, kurių iki šiol mokausi. Ir ačiū muzikai, kad kaskart man padeda tai suvokti,“ - sako moteris.

Dainą galite išgirsti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)