„Metų moters“ apdovanojimą penktadienį gavusi „The Material Girl“ atlikėja Madonna aistringai Niujorko scenoje kalbėjo apie išžaginimą, grasinant peiliu, kovą su kritikais ir visą karjerą jos adresu svaidytus epitetus „šliundra“, „ragana“ ir „šėtonė“.

„Atsimenu, kaip jaučiausi suparalyžiuota. Ilgai užtruko, kol surinkau save iš dalių ir galėjau vėl žengti kūrybiniu keliu – savo gyvenimo keliu. Nusiraminimo ieškojau Maya Angelou poezijoje, Jameso Baldwino raštuose ir Ninos Simone muzikoje. Atsimenu, kaip norėjau turėti draugę, į kurią galėčiau atsiremti“, – „Pier 36“ vykusiame renginyje kalbėjo 58-erių Madonna.

Publikoje sėdėjo taip pat apdovanojimą gavusi Shania Twain, Nickas Jonas, Andersonas Cooperis ir dešimtys muzikos pramonės šulų.

„Žmonės linkę mane vertinti prieštaringai, tačiau mano nuomone, kad prieštaringiausiai vertinti reiktų tik tai, jog aš dar dainuoju, – sakė Madonna. – Michaelio nebėra. Tupaco nebėra. Princo nebėra. Whitney nebėra. Amy Winehouse nebėra. Davido Bowie nebėra. O aš tebesu čia“.

A.Cooperis bičiulę Madonną pristatė jautriais žodžiais.

„Man, kaip homoseksualiam paaugliui, jos muzika buvo tiesiog gyvenimo muzikos takelis, jos muzika ir atviri žodžiai, jos noras nepasiduoti, jos drąsa – visa tai man parodė kelią pirmyn, parodė man kelią“, – sakė jis.
Per šį renginį Proveržio apdovanojimas įteiktas platininį albumą pardavusiai atlikėjai Keshai, kuri šiuo metu teisiasi su buvusiu mokytoju ir prodiuseriu Dr. Luke'u.

„Neįtikėtina sulaukti šio garbingo apdovanojimo, kai praėjusiais metais tiek laiko praleidau viešumoje. Jaučiuosi įklimpusi ir liūdna. Atvirai kalbant, šiandien jaučiuosi išsipūtusi, – kalbėjo ji, o per salę nuvilnijo juoko banga. - Iš tikrųjų nesinorėjo atsistoti ir atsiimti apdovanojimo – nesijaučiau jo verta. Tačiau žinojau turinti išlipti iš lovos ir (šiandien) čia ateiti jums visiems padėkoti“.

Publika ėmė garsiai ploti.

Tuomet Kesha rimtu balsu pridūrė: „Svarbiausia, neleiskite kitiems atimti jūsų laimės. Jūs jos nusipelnėte, ir dėkoju už priminimą, kad ir aš jos verta“.

Sh. Twain gavo ikonos apdovanojimą, taip pat apdovanotos country muzikos atlikėja Maren Morris ir pop dainininkės Halsey, Alessia Cara ir Meghan Trainor. Pastaroji ceremonijoje nedalyvavo, nes ilsina balsą. Dainos „All About That Base“ garbei dainavo grupė „Fifth Harmony“.

„Tai garbė – tai vienintelė mintis, ateinanti man į galvą, – kalbėjo apdovanojimui “Grammy” nomininuota R &B dainininkė Andra Day, laimėjusi apdovanojimą už energiją. – Tai glumina. Tai teikia pasitenkinimo. Jaučiu labai dėkinga, nes šios moterys iš dalies yra priežastis, kodėl esu čia“.

Per kasmetinius „Billboard“ pietus taip pat pagerbtos 100 muzikos pramonės vadovių, tarp jų – „iTunes“ ir „Apple Music“ pasaulio vartotojų marketingo bosė Bozoma Saint John, išrinkta Nr. 1. Prieš padėkos kalbą ji išklausė vaizdo įraše įrašytus šiltus Lady Gagos žodžius.

Per sėkmingus pastaruosius metus Madonna baigė turą „Rebel Heart Tour“, į kurio koncertus parduota daugiau kaip milijonas bilietų.

„Visiems abejojantiems, neigiantiems, visiems, kurie linkėjo man pragaro ir tvirtino, kad aš nesugebėsiu, kad nepadarysiu, kad negaliu to daryti, Jūsų pasipriešinimas padėjo man tapti stipresnei, stengtis labiau ir padarė mane kovotoja, kokia esu šiandien, ir moterimi, kokia esu šiandien. Todėl esu dėkinga“, – sakė ji.