Nors su repo atlikėju Drake‘u ir dainininke Rihanna mėgino susirungti net aštuoniose kategorijose, K. Westo albumas „The Life of Pablo“ pagrindinių nominacijų nepelnė ir buvo nominuotas tik repo stiliaus muzikos kategorijoje.

Į pagrindines kategorijas šiais metais nepateko ir anapilin iškeliavęs Davidas Bowie.

Pastarasis faktas labai nuvylė garsiosios roko žvaigždės gerbėjus, tikėjusius, kad sausio mėnesį, likus dviem dienoms iki dainininko mirties, išleistas albumas „Blackstar“ tikrai bus paskelbtas metų albumu.

Skelbiami tokie 8 didžiausi šių metų „Grammy“ nominacijų nusivylimai.

1. Kanye Westas

Tarp nominacijų pagrindinėse „Grammy“ kategorijose jau ne primą kartą pasigendame amerikiečių prodiuserio ir repo atlikėjo K. Westo. Nors šio dainininko albumai nuolat pelno didžiausius laurus repo muzikos kontekste, metų dainos arba albumo įvertinimo sulaukti iki šiol nepavyksta.

Negalima pamiršti, kad K. Westas yra vienas iš Drake‘o albumo „Views“ prodiuserių. Deja, šio albumo paskelbimas metų albumu, ko gero, nebūtų pakankamas paguodos prizas aukščiausių įvertinimų siekiančiam amerikiečių repo atlikėjui.

2. Davidas Bowie

Ambicingu ir eksperimentiniu laikomas D. Bowie albumas „Blackstar“ buvo itin palankiai įvertintas kritikų. Būtina paminėti, kad 69-erių metų „Blackstar“ autorius mirė praėjusi vos porai dienų po albumo pasirodymo. Veikiausiai todėl paskutinį D. Bowie projektą yra linkstama kone mitologizuoti: ne vienoje dainoje įžvelgiama sąsajų su liga ir mirtimi, tokių, atrodytų, natūralių paskutinius mėnesius gyvenančiam kūrėjui.

Iš pagarbos D. Bowie pasiekimams jo albumas buvo nominuotas tarp geriausių alternatyviosios muzikos kategorijoje. Visgi metų albumu jis netaps. Beje, žymiausia albumo daina „Lazarus“ nefigūruoja ir pagrindinėse dainų kategorijose.

3. Prince‘as

D. Bowie nėra vienintelis neseniai anapilin iškeliavęs atlikėjas, kurio paskutinis darbas, deja, nesulaukė aukščiausio „The Recording Academy“ įvertinimo. Tikrai per mažai dėmesio sulaukęs 2015-ųjų metų gruodį išleistas Prince‘o studijinis albumas „Hit n Run Phase Two“ buvo 39-asis ekscentriškosios popmuzikos žvaigždės projektas.

Kito jo albumo tikrai nesulauksime, nes balandžio mėnesį dainininkas mirė. Nors „Hit n Run Phase Two“ buvo įvertintas dėl prodiuserio darbo, ritmenbliuzo kategorijose Prnce‘o vardo nėra.

4. Justinas Timberlake‘as

Gali būti, kad su daina „Can’t Stop the Feeling!“, įrašyta kaip filmo „Troliai“ garso takelis, J. Timberlake‘as mėgino pakartoti Pharrello Williamso sėkmę su daina „Happy“, skambančią „Bjaurusis aš 2“ ir pelniusią net du „Grammy“ apdovanojimus 2015-aisiais. Deja, „Can’t Stop the Feeling!“ buvo nominuota tik vizualiajai medijai skirtos muzikos srityje, bet ne pagrindinėse kategorijose.

5. The Chainsmokers

Nė viena daina 2016-aisiais taip ilgai neišbuvo populiariausių kūrinių sąrašuose, kaip „Closer“. Šis elektroninės muzikos dueto atliekamas kūrinys net 12 savaičių išsilaikė pirmoje „Billboard“ dainų šimtuko vietoje. Vis dėlto „The Recording Academy“ nebuvo tokie dosnūs, kaip „Closer“ klausytojai. Reikia pasakyti, kad „The Chainsmokers“ buvo nominuoti geriausių debiutų kategorijoje, tačiau kultinės jų dainos nebuvo nei tarp pretendenčių į metų dainos, nei į metų įrašo titulą.

6. Coldplay

Nors per ankstesnius „Grammy“ apdovanojimus britų roko grupė sėkme skųstis negalėjo (2004-aisiais metais jų daina „Clocks“ pelnė metų įrašo apdovanojimą), 2015-aisiais išleista „Head Full of Dreams“ didelio įspūdžio „The Recording Academy“, akivaizdu, nepadarė. Ji tebuvo nominuota vienoje kategorijoje, bet ne pagrindinėje.

7. Beck

2015-aisiais Becko albumas „Morning Phase“ visų nuostabai pasirodė vertas metų albumo titulo, tačiau šiemet „The Recording Academy“ tokia dosni šiam dainų autoriui ir atlikėjui nebuvo. Žaismingas Becko kūrinys „Wow“ nebuvo nominuotas nė vienoje kategorijoje.

8. Green Day

Jokio dėmesio per „Grammy“ apdovanojimus nesulaukė ir amerikiečių roko grupės „Green Day“ kūrinys „Bang Bang“. Visas grupės albumas „Revolution Radio“ į apdovanojimus galės pretenduoti tik kitais metais, taigi, „Green Day“ dar turi šansų pelnyti geriausio roko muzikos albumo kūrėjų titulą. Toks įvertinimas grupės istorijoje būtų ne primas: 2005-aisiais jis buvo skirtas už albumą „American Idiot“, o 2010-aisiais – už „21st Century Breakdown“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją