Beyonce gavo devynias pagrindinių muzikos industrijos apdovanojimų nominacijas, tarp jų ir „Metų albumo“ – už „Lemonade“, kontempliatyvų žvilgsnį į afroamerikiečių moteris, išleistą kartu su originaliu filmu.
Per vasario 12 dieną įvyksiančią „Grammy“ įteikimo ceremoniją ši popdeivė trijose iš keturių svarbiausių kategorijų varžysis su brite Adele, kurios „25“ yra tarp geriausiai parduodamų 21-ojo amžiaus albumų.

Be „Metų albumo“ nominacijos, abi šios dainininkės dar yra nominuotos „Metų įrašo“ ir „Metų dainos“ kategorijose.

Adele šiose dviejose kategorijose nominuota už įtaigų kūrinį apie prarastą meilę „Hello“, o Beyonce – už energingą „Formation“, kuri yra didžiausias jos įsiveržimas į hiphopo sritį.

59-oji „Grammy“ įteikimo ceremonija vyks Los Andžele, po 13 tūkst. muzikos profesionalų balsavimo.

Paramos Beyonce mastą pademonstravo ir tai, kad ji buvo nominuota net roko kategorijoje – už dainą iš „Lemonade“, sudainuotą su Jacku White'u.

Jeigu laimės visose kategorijose, Beyonce pasieks didžiausio „Grammy“ statulėlių skaičiaus rekordą atlikėjai moteriai.

Beyonce per savo karjerą jau yra laimėjusi 20 „Grammy“, bet dar niekada nėra gavusi „Metų albumo“ apdovanojimo, nors jam buvo nominuota du kartus.

Taisyklių pakeitimas srautiniam siuntimui

Du didžiausi hiphopo vardai, Kanye Westas ir Drake'as (Dreikas), gavo po aštuonias nominacijas – kaip ir ritmenbliuzo žvaigždė Rihanna.

K.Westas, kuris neseniai dėl išsekimo buvo atsidūręs ligoninėje, išlošė iš „Grammy“ taisyklių pakeitimo tik per srautinį siuntimą prieinamiems kūriniams.

Savo naujausią albumą „The Life of Pablo“ K.Westas išleido tik srautinio siuntimo principu, nes ši paslauga sparčiai populiarėja.

Nesant fizinio produkto, K.Westas metė iššūkį tradicinei albumo sąvokai ir ne kartą taisė jo muziką po „išleidimo“.

Be Adele „25“ ir Beyonce „Lemonade“ „Metų albumo“ kategorijoje dar yra nominuotas puikiai parduodamas Drake'o „Views“ ir kito kanadiečio, Justino Bieberio, „Purpose“.
Didžiausias „Metų albumo“ netikėtumas yra kantri dainininko Sturgillo Simpsono „A Sailor's Guide to Earth“. Šis atlikėjas savo abstrakčiais dainų tekstais, įskaitant meditacijas apie Tibeto budizmą, užsitikrino intelektualią auditoriją,

„Metų albumo“ kategorijoje jau antrus metus iš eilės nominuojama kokia nors alternatyvaus pobūdžio kantri muzikos žvaigždė: pernai buvo nominuotas Chrisas Stapletonas, kuris šių metų vasarį galiausiai pralaimėjo Taylor Swift.

Antraeilės nominacijos Davidui Bowie

Tarp netikėtumų yra ir roko legendos Davido Bowie, kuris sausio mėnesį mirė po kovos su vėžiu, ignoravimas pagrindinėse kategorijose.

Vis dėlto puikiai vertinamas jo paskutinis albumas „Blackstar“, išleistas dvi dienos prieš dainininko mirtį, yra nominuotas penkiose kategorijose, tarp jų – geriausio alternatyviosios muzikos albumo.
D.Bowie, kuris visuomet būdavo labiau pripažįstamas savo gimtojoje Didžiojoje Britanijoje, o ne Jungtinėse Valstijose, kuriose gyveno, minėtoje kategorijoje varžysis su kitais kritikų favoritais „Bon Iver“, PJ Harvey, Iggy Popu ir „Radiohead“.

Danų popgrupė „Lukas Graham“, kurianti dainas apie pajamų ir socialinę nelygybę, už savo „7 Years“ buvo nominuota „Metų įrašo“ ir „Metų dainos“ kategorijose.

Introspektyvus Čikagos reperis „Chance the Rapper“ buvo nominuotas septyniose kategorijose. Tai reta garbė atlikėjui, atsisakančiam pasirašyti kontraktus su įrašų studijomis, kurios tradiciškai užsiima lobizmu dėl „Grammy“ nominacijų.

„Chance the Rapper“, kurio naujausias rinkinys „Coloring Book“ yra prieinamas tik srautinio siuntimo formatu, pretenduoja į geriausio naujo atlikėjo „Grammy“, nors aktyviai reiškiasi jau keleri metai.

Šioje kategorijoje, kuri yra priskiriama keturioms pagrindinėms, taip pat yra nominuoti eksperimentuojantis Kalifornijos hiphopo atlikėjas Andersonas .Paakas (Andersonas .Pakas), elektroninės muzikos sensacija „The Chainsmokers“ ir kantri dainininkės Kelsea Ballerini (Kelsi Balerini) bei Maren Morris.

Garso įrašų akademija kiekvienais metais neišvengiamai sulaukia ir kritikos dėl savo pasirinkimo.
Frankas Oceanas, vienas iš kritikų favoritų hiphopo scenoje, neseniai pareiškė, kad atsisakė ilgai lauktą savo albumą „Blonde“ pateikti svarstyti dėl „Grammy“.

F. Oceanas, kuris buvo tarp 2013 metų „Grammy“ žvaigždžių, sakė, kad šių apdovanojimų sistema yra pasenusi ir temdoma rasinio šališkumo.