„Albumas išlauktas, kiekvienas tekstas ir nata – asmeniškai išgyventi, kartais lengvai, kartais – labai skaudžiai... Man pačiai kiekviena daina asocijuojasi su tam tikrais įvykiais. Leonui taip pat. Jo prisiminimų atvaizdus sudėsime į albumą, – jis gražiai fotografuoja, taigi kiekvienai dainai paskyrėme po fotografiją“, – pasakoja Justė Arlauskaitė-Jazzu.

„Labai laukiu šito albumo. Manau, kad tai bus geriausias mūsų darbas. Bet juk taip ir turėtų būti, nes vis tobulėjame, mylime tai, ką darome ir nestovime vietoje, – svarsto Leonas. – Muzikinę amplitudę norėjau praturtinti vaizdais iš miestų, kurie mane įkvepia arba sieja su įvairiais prisiminimais, specifiniais momentais: Panevėžys, Trakai, Niujorkas, Vilnius...“

Albume „Moments“ – septynios angliškos dainos, savotiški septyni epizodai (bei du papildomi kūriniai lietuvių kalba), ir septynios L. Somovo nuotraukos, lyg emocinės iliustracijos. Tačiau lošėjų taip vertinamoms pasikartojančių septynetų kombinacijoms „Leon Somov & Jazzu“ reikšmės neteikia.

„Jokios magijos nėra skaičiuose, magija yra muzikoje, – įsitikinusi Jazzu. – Be to, albume iš viso – devynios dainos, nes pridėjome du bonusus – „Gaila“ ir taip ilgai gerbėjų lauktą „Nieko Nesakyk“. Kiti septyni nauji kūriniai bus anglų kalba. Manau, šį albumą pamėgs visi – nuo pat pirmųjų mūsų gerbėjų iki nesenai atradusių.“

Atlikėja sako, kad bendra albumo nuotaika jie kiek panašūs į tuos, kokie buvo pačioje pradžioje. „Tačiau, manau, muzikaliai mes labai išaugome“, – pastebi Jazzu.

„Per tiek bendrų kūrybos metų mes visomis prasmėmis išaugome, ne tik kaip asmenybės. Susiformavo ir mūsų skonis, požiūris į muziką, į klausytoją. Todėl lyginti tai, ką darome dabar, su tuo, nuo ko tik pradėjome, ko gero, būtų nesąžininga. Nors bendrą dalyką galiu įžvelgti: kaip pirmą kartą, taip ir šiandien kuriame ir atliekame savo dainas su ta pačia meile ir entuziazmu muzikai ir savo klausytojams“, – priduria L. Somovas.

Jazzu intriguoja, kad naujausiame albume „Moments“ – daug staigmenų. „Pavyzdžiui, dainoje „Older“ – visiškai negirdėti mes! Įdomu, kaip žmonės reaguos. Tap pat bus ir jau pamėgta klausytojų daina „Falling“, – pasakoja J. Arlauskaitė.

„Sakyčiau, kad šio albumo muzikinė skalė – labai plati: nuo daugelio mėgiamų lėtų baladžių iki šokių muzikai tinkančių kūrinių, tokių kaip „Moments“ – dainos, kuri vadinasi taip pat, kaip ir visas albumas. Šį kartą ore tvyros daugiau elektroninių skambesių, kurie pinasi su neįpareigojančia harmonija“, – sako Leonas.

Naujausią albumą „Moments“ bus galima įsigyti „Leon Somov & Jazzu“ šventiniame ture „Winter Is Coming“. O jo koncertai vyks: gruodžio 23 dieną – „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje, 25-ąją – Šiaulių arenoje, 26-ąją – „Žalgirio“ arenoje Kaune, 27 d. – Panevėžio „Cido“ arenoje ir 28 d. – Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)