S. Prūsaitis yra vienas sunkiausiai nuspėjamų Lietuvos atlikėjų, todėl ir koncertą jis pradėjo kūriniu, kurio niekas iš jo nesitikėjo. Nesitikėjo, nes tai daina, kurios nėra albume „Vaikas iš didelės raidės“ ir ji iki šiol niekada nebuvo grota koncertuose, nes paprasčiausiai dar nebuvo sukurta. Kūrinį „Bus lietaus“ dainininkas užbaigė tik prieš kelias dienas.

Antroji skambėjo „No more drama“, kurią S. Prūsaitis skyrė visoms susituokusioms poroms. „Nes, žinote, juk tai tarsi vaikščioti po minų lauką“, – juokavo ir garsaus pritarimo iš salės sulaukė jis.

Saulius sako, kad per šešerius metus jis yra parašęs dainų, kurių užtektų gal trims albumams, todėl atrinkti tas, kurios paklius į pirmąjį, buvo itin nelengva. Dukrai Leonardai skirta daina „Bėgu pas tave“ – taip pat tapo vienu koncerto siurprizų.

„Šitą dainą aš parašiau visiškai blaivas ir ramia sąžine“, – vieną didžiausių savo hitų „Vasara 3016“ pristatė jis. Prieš pusmetį pasirodžiusi daina sulaukė labai skirtingų vertinimų. Lyriškojo S. Prūsaičio gerbėjai buvo lengvai sutrikę, tačiau milijoninės peržiūros internete buvo aiškus įrodymas – linksmas ir neįpareigojantis vasaros hitas yra viena laukiamiausių dainų. Ypač „Vasara 3016“ linksmino į koncertą atėjusius vaikus ir paauglius, kurie savam ,iš „X faktoriaus“ žinomam numylėtiniui, į sceną nešė gėles, specialiai albumo pristatymui pieštus portretus ir išlankstytus paukščius.

S. Prūsaitis geros nuotaikos neprarado visą koncertą: papasakojo linksmą istoriją apie tai, kaip jo mama išbarė jį už negražiai atrodantį šaliką dainos „Pasaka be galo“ vaizdo klipe. „Vien dėl to šaliko, pareiškė, kad ir daina jai nepatinka. O aš supratau, kad, vien dėl to šaliko, giminės medis gali triokštelėti“, – toliau pokštavo dainininkas.

„Mes visi mėgstame vakare išeiti ir prisicirkinti – apie tai daina „Naktiniai paukščiai“, – dar vieną hitą pristatė jis. S. Prūsaitis, ko gero, vienintelis atlikėjas Lietuvoje, kuris sugeba nuo visiškai lengvų ir juokingų kūrinių meistriškai perkeliauti iki lyriškų ir išgyventų dalykų. Kartais sunku įsivaizduoti, kaip viename žmoguje gali tilpti viskas nuo pašėlusio „Norim šokti“ iki depresyvaus „Kambario“. Turbūt dėlto jis kartais lyginamas su pasauline superžvaigžde Davidu Bowie.

Koncerte skambėjo ir titulinė albumo daina „Vaikas iš didelės raidės“, taip pat : „Būkime geriausiais draugais“, „Californai Sun“, „Meile tu“ ir kiti garsūs kūriniai.

S. Prūsaitis garsėja ir išskirtiniu scenos įvaizdžiu, už kurį turi būti dėkingas ir savo žmonai drabužių dizainerei Agnei Kuzmickaitei. Stilingojo vardą jis pateisino ir koncerte: naujojo albumo vizitine kortele tapusį rausvą kostiumą ir plunksnomis puoštą kepurę keitė margaspalvis iš „Būkim geriausiais draugais“ klipo pažįstamas kostiumas. Prie dainininko stilių subtiliai derino ir pritariančios vokalistės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)