„Jos ne tik skamba itin panašiai. Jei paklausytumėte abi dainas įjungę vienu metu, išgirstumėte, kad jos – kone identiškos“, – rašė laiške skaitytojas.

DELFI susisiekus su dainą sukūrusiu Vytautu Bikumi, šis teigė, kad popmuzikoje panašumų galima atrasti galybę. „Visa popmuzika yra kiek panaši. Panašių popdainų dainų aš Jums ir dabar galėčiau įvardyti daugybę, kad ir pas kokią Rihanną ar Beyonce“, – kalbėjo V. Bikus.

Anot jo, skaitytojui galbūt panašumų sukėlė tai, jog dainos pradžioje girdėti gitaros skambesys, o galbūt abiejų dainų melodiškumas. „Bet juk tada galime imti ir patentuoti gitaros skambesį, – nusijuokė kūrėjas. – Čia toks panašumas, kaip „Nike“ ir „Adidas“ kedai. Juk ir tie, ir tie yra kedai.“

V. Bikus pasakojo, kad sukūręs dainą klausė ir atlikėjų pasiūlymų ir bedirbdami kartu jie „nušlifavo šį deimantą“ ir pateikė klausytojams.

„Man irgi yra dainų, kurios viena į kitą panašios, – tikino V. Bikus. – Manau, tai kiekvieno asmeninė nuomonė ir tiek.“

DELFI kviečia skaitytojus įvertinti: panašios dainos ar ne?

Charlie Puth ir Selena Gomez „We Don't Talk Anymore“

Vaidas Baumila ir Monika Pundziūtė „Dviese“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)