„Ateik, ateik, nebekartosiu aš daugiau. Prisijunk prie mūsų, pasijusi geriau“, – tokias dainos eilutes lydėjo gausūs aplodismentai, sudrebinę teatro sienas.

„Ar gerai atrodau? Man žmona sakė, kad svarbiausia iš kišenių viską išsiimti, kad gerai atrodyčiau“, – šmaikštavo Gabrielius Liaudanskas-Svaras, pradėdamas dainą kartu su Artūru Matkevičiumi-DJ Mamania.

Išties šie vyrukai daugeliui geriau pažįstami sceniniais vardais nei tikraisiais. Svaro, Donciavo, DJ Mamanios ir Kasteto vardai be abejonės bus įrašyti į Lietuvos muzikos istoriją.

Hiphopo pradininkai ir kone iki šiol nenugalimi šios srities lyderiai koncertą „Unplugged“ pradėjo su tokia jėga, kad rodės, jog susirinkusi publika ne tik pakilnos, bet ir „nuneš“ Lietuvos rusų dramos teatro stogą. Tą įrodė po kiekvienos dainos aidintys aplodismentai ir šūksniai.

"G&G Sindikato" koncertas

Ir nors „G&G Sindikato“ dainos visiems jų gerbėjams puikiai pažįstamos, kai kurias lydėjo visiškai naujas skambesys. Netikėta, tačiau prie šių scenos chuliganų po kelių dainų prisijungė ir choras.

Koncertas nepraėjo ir be išskirtinės, vienai Vilniaus gatvei dedikuotos dainos. „Bet aš vis tiek gersiu alų savo Vokiečių gatvėj“, – skandavo hiphoperiai, tiesiog scenoje iš po suoliukų traukdami stiklo butelius.

„Geriau jau muzikos mokytoja neišgirstų dainuojant“, – juokavo atlikėjai, pristatydami dainą apie meilą. Tiesa, dainą apie meilę jie pristatė taip romantiškai, kad minia, išgirdusi pirmąsias dainos „Guli guli“ eilutes, ją sutiko audringais šūksniais.

"G&G Sindikato" koncertas

Ne vienos vyrų dainos tekstus lydi gausios keiskmažodžių tirados, tačiau teatro scenoje stovintys vyrai vis stengėsi jų neištarti. Pristatydami dainas jie net juokavo, kad negali keiktis dėl to, kad čia yra jų artimieji. „Gal šį kartą nesakom to pavadimo? Negaliu juk keiktis, čia mano tėvai yra“, – su Svaru juokavo Kastytis Sarnickas-Kastetas. Išties vyrams beveik pavyko viso koncerto metu susilaikyti nuo piktžodžių, vis įsiveliančių į jų tekstus.

Legendinėmis „G&G Sindikato“ dainomis antradienio vakarą svaiginosi režisierius Emilis Vėlyvis, pirmą kartą po vestuvių su žmona Olga Klickaja pasirodęs viešumoje, retai renginiuose besisvečiuojanti Ieva Stasiulevičiūtė, Martynas Starkus, fotoblyksčių vengiantis Richardas Jonaitis su mylimąja, Nobertas Daunoravičius-Norbe, Saulius Urbonavičius-Samas, Donata ir Jonas Karaliai, Orijus Gasanovas ir Simona Albavičiūtė-Bandita, Justinas Jarutis bei daugelis kitų.

Koncerto pabaigoje Svaras paatviravo, kad šiąnakt nė vienas narys nemiegojo. „Ačiū, kad atėjote ir užpildėte šią salę savo širdimis“, – dėkojo G. Liaudanskas, o jo žodžius lydėjo nusivylimo kupini publikos šūksniai. Publika neslėpė – „G&G Sindikato“ muzikos dozė šį kartą jiems buvo gerokai per maža, nors tikrai nebuvo maža.

Po padėkos vyrai publikai padovanojo paskutinę dainą. Už beveik dvi valandas trukusį koncertą susirinkusieji dėkojo atiduodami visas jėgas paskutiniems aplodismentams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)