Tarptautinį vokalinės muzikos festyvalį-konkursą „Space 2016“ organizuoja asociacijos „Erdvė menui“ narės – Natalija Yakover, Ana Novickaja bei Austėja Virketienė. Tai jau antrasis merginų organizuojamas tokio pobūdžio renginys – pavasarį jos surenegė tarptautinį vaikų bei jaunimo šokių festivalį-konkursą „Space“, kuris sulaukė didžiulio dalyvių bei žiniasklaidos dėmesio.

Renginio organizatorės džiaugėsi, kad dėl šio festivalio-konkurso grupės „Funky“ atlikėja Beata Wilkin atsisakė pelningo koncerto Dubline.

„Mūsų asociacija tik žengia pirmuosius žingsnius, didelio biudžeto honorarams neturime, todėl labai apsidžiaugėme sužinoję, kad dėl mūsų idėjos Beata atsisakė koncerto Dubline. Ji davė mums žodį ir savo planų nepakeitė“, – dainininkei gražių žodžių negailėjo viena iš organizatorių Natalija Yakover.

Asociaciją „Erdvė menui“ merginos įkūrė norėdamos paskatinti aktyvų vaikų ir jaunimo kultūrinį gyvenimą, sukurti jiems sąlygas išbandyti jėgas didžiojoje scenoje.

„Labai norime sukurti galimybę ir erdvę talentingiems žmonės atskleisti ir parodyti savo gabumus. Tikime, kad mūsų organizuojami projektai jaunimui bus puiki niša parodyti savo gabumus ir tai, ko jie mokosi dainavimo studijose. O kompetetingos komisijos pastabos bei patarimai padės tobulinti sceninę patirtį. Pačios esame menininkės, daug dirbame su jaunimu, todėl puikiai žinome, kaip visiems reikia didžiosios scenos ir galimybės pasirodyti“, – renginio idėją bei tikslus vardijo organizatorės.

Konkurse dalyvauja solistai bei muzikinės grupės. Dalyviai suskirstyti pagal amžiaus grupes. Pasak organizatorių, kol kas daugiausia užsiregistravusių solistų, tačiau iki savaitės pabaigos situacija dar gali keistis, nes registracija vis dar vyksta.

Tarptautiniame vokalinės muzikos festivalyje-konkurse dalyvaus ir svečiai iš Estijos, Latvijos Baltarusijos bei Lenkijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)