„Aš apakau, aš apakau, nes tavo spalvos tokios ryškios“, – tokiomis eilutėmis L. Adomaitis pradėjo pirmąją pirmojo turo koncerto dainą. Ir minia neko nelaukusi ėmė linguoti į ritmą, ploti ir kartu traukti puikiai pažįstamus dainų priedainius.

Turą „19“ Linas surengė savo jubiliejaus scenoje išvakarėse. Kitąmet Linas švęs jubiliejų – 20-imt metų scenoje.

Linas Adomaitis
Esu tiek laimingas, kad pavydžiu net sau.

Kauno Bigbendas, dirigentas, pritariantieji solistai ir krėslas vakaro karaliu Linui Adomaičiui. Taip šįvakar atrodė Lino sukurta scena.

Tiesa, už atlikėjo nugaros visą vakarą mirgėjo raidės LA 19. Negana to – visoje scenoje buvo išdėlioti skėčiai, atspindintys šviesą.

„Esu tiek laimingas, kad pavydžiu net sau, – po trečios dainos tarė Linas Adomaitis ir prisėdo ant scenos viduryje pastatyto rusvo krėslo ir su šypsena pridūrė. – Mėgstu sėdėti per koncertus, nes tada akių lygis vienodas ir mes psichologiškai vienas kitą pagaunam.“

Sėdėdamas Linas pradėjo lyrišką, laimingo žmogaus monologo persmelktą dainą, kurioje pasakojo, kai jis pats pavydi sau. „Aš laimingas, kai draugai man ploja“, – ties šia sudainuota eilute kone pusė salės padėkojo gausiais aplodismentais.

Iš tiesų draugų atėjo daugybė. Pasiklausyti Lino atvyko Donatas Montvydas su žmona Veronika, Andrius Užkalnis su drauge Fausta Marija Leščiauskaite, Indrė Stonkuvienė su mažyliais bei mama, Rūta Mikelkevičiūtė su dukra, Martynas Tyla su Neringa Zeleniūte bei dukra, Livija Gradauskienė su vyru, Merūnas Vitulskis su žmona Erika, Dima Šavrovas-Sasha Song, Gediminas Jaunius, Šarūnas Kirdeikis ir daugelis kitų.

Legendinės dainos suskambo naujai

„Seniai kirbėjo mintis padaryti tokį šou su daug pučiamųjų. Net tokias dainas, kurios yra lėtos, atlikti kartu su pučiamaisiais, padaryti jas tokias funk'o stiliaus“, – prisipažino Linas ir atliko visiškai kitokiais prieskoniais pagardintą dainą „Širdis“ iš albumo „Laiko mašina“.

O štai dainą „Žalioj tyloj“ atlikėjas nusprendė paliti tokią pačią ramią, lyrišką ir... Žalią.

Lino Adomaičio ir Kauno "Big Bendo" koncertas

Įpusėjus koncertui, Linas atliko ir kelias naujas dainas iš būsimo albumo. Vieną jų įkvėpė parašyti populiarus serialas, kurį, pasirodo, matė ne tik jis, bet kone pusė susirinkusiųjų. „Comendante Cario“ tęsė ritmingą ir žaismingą koncertą.

Po trumpos pauzės scenoje pasirodė Pushas. Balti marškiniai, akiniai nuo saulės – pats Pushas juokavo, kad tokio savęs nėra matęs, ką jau kalbėti apie aplinkinius.

Pakvietimus į koncertą įteikė kartu su akiniais nuo saulės

„Taip jau yra, kad ilgainiui akiniai nuo saulės tapo mano įvaizdžio dalimi. Šis atributas neatsiejamas ir nuo funk’o muzikos. O šių metų ture mes deginsime scenas, bus karšta ir labai šviesu – akinių reikės visiems, net ir klausytojams“, – šypsosi dainininkas, dar prieš koncertą dalydamas pakvietimus draugams.

Į Lino kvietimą žaibiškai sureagavo ir Lietuvos įžymybės, savo socialinių tinklų paskyrose publikuodami linksmas nuotraukas su akiniais ir kviesdami savo bičiulius.

Kaip sako pats Linas, šio jo turo koncertai energingas ir prabangus reginys, prisodrintas gera funk’o ir jazz’o siela, kurioje ritmingai pulsuos patys žymiausi Lino muzikos perlai: „Tavo spalvos“, „Aš pavydžiu sau“, „Ar tu ją matei?“, „Pasaulis gražus“, „Žalioj tyloj“ ir daugelis kitų.

Koncertų turui „19“ buvo parašytos naujos aranžuotės, kuriamos specialios dekoracijos, kiekvienam kūriniui ruošiami ypatingi šviesos efektai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)