N. Baskovas vis dar populiarus Lietuvoje, tačiau jo žvaigždė, regis, šiek tiek prigesusi – didžiausia sostinės arena per rusų atlikėjo koncertą nebuvo sausakimša.

Dalis tribūnų net ir prasidėjus koncertui vis dar buvo apytuštės, o ir pirmosiose eilėse galima buvo išvysti laisvų vietų. Ir, vis dėlto, rusų atlikėjo nepopuliariu tikrai nepavadinsi.

Kaip pelnyti gerbėjų dėmesį atlikėjas tikrai žino – su susirinkusiais svečiais jis pasisveikino prabilęs lietuviškai.

„Labas vakaras, Vilniau“, – tarė N. Baskovas ir pirmose eilėse koncerto pradžia besimėgavusios merginos iš susižavėjimo net riktelėjo.

Apsižvalgius aplink tapo akivaizdu, kad N. Baskovas labiau vertinamas vyresnės kartos atstovų – jaunesnio amžiaus žmonių koncerte buvo ženkliai mažiau.
Nikolajaus Baskovo šou „Žaidimas“

Gerbėjai dainininką pasitiko ne tik audringais plojimais, bet ir gėlių puokštėmis – juk jas rusų estrados grandas išties mėgsta.

Pamiršote gėles? Pirkite rožę už 5 eurus

Maža detalė – tie, kurie nepagalvo apie gėles, galėjo jas įsigyti pačioje arenoje, pasirodymo metu. Dailia trumpa suknele pasidabinusi mergina vis sukinėjosi tarp eilių su rožių pilna pintine. Tai – jau daugeliui matytas vaizdas iš garsiosios Basanavičiaus gatvės Palangoje.

Tačiau norintys įsigyti gėlę, kurią vėliau galėjo įteikti N. Baskovui, turėjo gerokai pakratyti kišenes. Vienos rožės kaina siekė net 5 eurus. Vis dėlto, norinčių pamaloninti atlikėją gėlėmis tikrai atsirado.

Pasiteiravus, į kieno kišenę nubyrės už rožes gauti pinigai, gėles pardavinėjusi mergina tiksliai atsakyti negalėjo. „Tai suderinta su „Siemens“ arena“, – teištarė ji.

Tačiau planas nusipirkti rožę ir tuoj pat žingsniuoti link scenos pas savo dievuką nė vienam neišdegė. Gerbėjoms tekdavo apsisukti ir kulniuoti atgal, mat apsauga neleido trukdyti N. Baskovo pasirodymo metu. Gėlių įteikimui, esą, buvo paskirtas tam tikras metas.
N. Baskovas

Scenoje rusų dainininkui šįvakar talkino visas būrys įspūdingais kostiumais pasidabinusių šokėjų, netikėta buvo ir tai, kad suknias primenančius apdarus vilkėjo ir stipriosios lyties šokėjai.

Tačiau ryškiausiai, vis dėlto, spindėjo žėrinčiu kostiumu pasipuošęs N. Baskovas – jį žvilgsniu pamesti tarp šokėjų buvo kone neįmanoma. Atlikėjas, kaip ir priklauso tikram scenos grandui, ne kartą keitė savo įvaizdį.

„Viskas, ką darau gyvenime – darau dėl Jūsų“, – susirinkusiųjų širdis virpino atlikėjas. Nėra jokios abejonės – prieš 16 metų sužibėjęs N. Baskovas tikrai žino, kaip pelnyti gerbėjų palankumą.

N. Baskovo koncerto Vilniuje akimirkos – DELFI fotogalerijoje:

Koncertinis turas – vienas didžiausių Lietuvoje

N. Baskovas į Vilnių atvyko likus vos kelioms valandoms iki savo koncerto pradžios. Laiko pasižvalgyti po miestą jis tikrai neturėjo – pavakaryje į Vilnių iš Stambulo atvykęs dainininkas iškart nuskubėjo į „Siemens“ areną. Čia jau nuo ankstyvo ryto vyko parengiamieji darbai.

Vos prieš porą savaičių Maskvoje pristatytos naujos koncertinės Nikolajaus Baskovo programos „Žaidimas“ pastatymas, dainininko teigimu, kainavo virš 2 mln. eurų. Teatralizuotą pasirodymą lapkričio pradžioje išvys ir Kauno, Klaipėdos, Panevėžio bei Šiaulių gyventojai – šis N. Baskovo koncertinis turas Lietuvoje yra vienas didžiausių.

Koncertui reikalinga įranga ir dekoracijos vos tilpo į keturis vilkikus. „Vien tik kostiumų – trys šimtai, scenoje publika išvys cirko ir teatro elementų, transformuojamųjų dekoracijų, tarp kurių yra ir sveriančių virš 500 kg, pats pasirodymas ir pasiruošimas jam kupinas sudėtingų techninių sprendimų,“ – sakė N. Baskovo koncertinį turą Lietuvoje organizuojančios įmonės „Bravo Events“ atstovai.

Pageidavimais nenustebino

„Žinoma, N. Baskovas pageidavo limuzino klasės automobilio ir liukso klasės viešbučio apartamentų, dainininkui svarbi ir sveika mityba,“ – pasakoja koncertų organizatoriai. Koncertinio turo Lietuvoje metu dainininką lydi 50 žmonių, tarp jų – ir kartu su N. Baskovu koncertuose pasirodysianti dainininkė Alina Avgust bei du asmens sargybiniai.

Žymaus Rusijos režisieriaus Aleksejaus Sečenovo sukurtas šou perkels žiūrovą į šešis skirtingus pasaulius, imperija keis imperiją – nuo Romos iki Japonijos – kiekvieną jų atvers stebuklinga kaukė, tapusi koncertinės programos „Žaidimas“ simboliu. „Septynerius metus laukiau savo režisieriaus, to, kuris galės išpildyti visas mano idėjas,“ – sakė N. Baskovas, kuris dėl šou atsikratė beveik 20 kg svorio, nuolat sportuoja ir su savimi į turą vežasi asmeninį trenerį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)