Grupė „Sheep Got Waxed“ – nebe kylantys scenos naujokai. Melomanų muzikos grotuvuose atlikėjai įsitaisė dar 2011 metais.

Nuo tada Paulius Vaškas (gitara), Simonas Šipavičius (saksofonas) ir Adas Gecevičius (būgnai) laisvai maišo džiazo, elektroninę ir akademinę muziką ir šiuo kokteiliu girdo nestandartinio garso ištroškusius klausytojus.

„Mūsų klausytojas – muzika ir menais besidomintis, naujų pojūčių, poklausių beieškantis pilnametis hipsteris. Taikiniais yra ir metalistai, ir hipiai, ir feministai, ir džiazo liaudis“, – taip savo naujo albumo klausytojus eskizuoja patys grupės nariai.

Visi trys atlikėjai, dalyvaujantys ir kituose muzikiniuose projektuose, vieningai sutaria – smagiausia jų veikla sukasi būtent apie grupę „Sheep Got Waxed“. Kūrybai neabejinga ir publika. Grupė yra koncertavusi Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje, o gimtojoje Lietuvoje dar 2011 m. laimėjo pagrindinį Vilnius Jazz Young Power apdovanojimą.

Jų žodžiais, naujame albume „Pushy“ padaugėjo elektronikos ir „padidėjo” garsai. „Vietoj melodinio chaoso mūsų muzikoje atsiranda daugiau energijos koncentracijos. Ji kaupiama subtilesnėmis priemonėmis, todėl prasiskverbia giliau ir daro didesnį poveikį“, – pasakoja muzikantai.
Dauguma albumo „Pushy“ kūrinių įrašyta Anglijoje, Ramsgate mieste įsikūrusioje „Big Jelly“ studijoje, kurioje įrašinėdamos savo albumus dirbo ir Lietuvos grupės „Ministry of Echology“ bei „Umiko“. Kartu su Andriumi Kačanovu „Sheep Got Waxed“ dalį albumo įrašė ir „Lapės records“ studijoje Lietuvoje.

Progų sumedžioti naują eksperimentinės muzikos avies skambesį – ne viena. „Pushy“ albumo pristatymo turas prasidės spalio 29 d. koncertu Londone. Lapkričio 4 d. grupė pasirodys Šiauliuose, lapkričio 5 d. koncertuos kaimynams Rygoje, lapkričio 12 d. – Klaipėdoje, 18 d. – Alytuje ir 19 d. – Kaune.

Paskutinį turo koncertą Lietuvoje lapkričio 24 d. muzikantai sugros Vilniuje, menų fabrike „Loftas“. Tolimesniuose grupės planuose – lapkričio 29 d. pasirodymas Valensijoje bei albumo pristatymo koncertai Estijoje gruodžio viduryje.

„Idealus „Sheep Got Waxed“ koncertas – toks, kuriame kas nori – sėdi, kas nori – stovi, šoka ar net dreba, bet svarbiausia – visi klauso“, – sako muzikantai ir belaukiant koncertų kviečia pasiklausyti praėjusį pavasarį pasirodžiusio singlo „Woolless“. Savo vietą kūrinys rado ir naujame grupės albume.

Sheep Got Waxed - Woolless:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją