Asociacijos AGATA jau ketvirtus metus Prezidentūros kiemelyje švenčiama Tarptautinė muzikos diena šiemet suintrigavo rekordinį vilniečių ir po Senamiestį klaidžiojusių turistų skaičių. Susirinkusieji taip pat išgirdo autorinę „AGATA Langai“ programą ir Kauno akademinio choro minimalizmu persmelktas kompozicijas.

„Tai vienas unikaliausių pabandymų visoje grupės istorijoje: pirmas džiazo muzikantų ir mūsų bendras darbas. Kūriniai peraranzuoti visiškai kitaip. Reikia atsilošti, klausytis ir mėgautis“, – sakė Giedrius Širka iš „Golden Parazyth“ .

Bendram projektui su „AGATA Langais“ „parazitai“ pasirinko kūrinius „Game of Love“ ir „Owner of My Life“. Klausytojai išgirdo tikrai neįprastas šių dviejų garsių kūrinių versijas, kurios aiškiai parodė, kad muzika – plati ir neaprėpiama, o vienos dainos versijų gali būti daugybė ir pačių netikėčiausių.

Koncerte taip pat skambėjo „AGATA Langai“ kūriniai:„Kursiu laisvę“,„Namų šviesa“,“...po ir prieš 20 metų“, emigravusiems programos dalyviams skirtas kūrinys „Airiškų rožių dienos“. Koncertą baigė kompozicija neįptastu pavadinimu „Kuo didesnis miestas, tuo didesnis kaimas“.

Tarptautinės muzikos dienos koncertą tiesiogiai transliuos LRT kultūra kanalas. Projektas „AGATA Langai“ yra vykdomas asociacijos AGATA iniciatyva ir iš dalies finansuojamas iš Kultūros ministerijos Kūrybinės veiklos programos lėšų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją