„Tidal“ kontroliuojanti bendrovė „Aspiro“ pernai patyrė 239,5 mln. Švedijos kronų (25,1 mln. eurų) nuostolių, skelbia dienraštis, išanalizavęs bendrovės duomenis. „Tidal“ yra pagrindinis šios bendrovės aktyvas.

Leidinio duomenimis, „Tidal“, kurią Jay-Z priklausanti holdingo grupė „Project Panther Bidco“ praėjusių metų kovą nusipirko už 56 mln. JAV dolerių, vėluoja atlikti maždaug šimtą mokėjimų, kurių bendra vertė siekia 390 tūkst. eurų.

„Aspiro“ tokio pranešimo nekomentuoja.

„Dagens Naeringsliv“ taip pat rašo, kad Jay-Z advokatai kaltina buvusius „Tidal“ savininkus, įskaitant Norvegijos žiniasklaidos grupę „Schibsted“, pateikus netikslią informaciją apie savo vartotojus ir pagrąžinus finansinius rodiklius prieš įmonės pardavimą. Šie tokius kaltinimus neigia.

Birželio pabaigoje „The Wall Street Journal“ skelbė, kad JAV technologijų kompanija „Apple“ veda derybas dėl galimo „Tidal“ įsigijimo.

„Tidal“ smarkiai išpopuliarėjo šių metų pradžioje, kuomet Jay-Z žmonos Beyonce albumas „Lemondae“ buvo išleistas išskirtinai šioje platformoje. Tiesa, jis neturkus jį au buvo galima įsigyti ir per „iTunes“.

Vėliau per „Tidal“ platformą savo albumus išleido ir Rihanna ir Kanye Westas.