„AGATA Langai“ koncertas LR Prezidento rūmų kieme vyksta jau ketvirtus metus iš eilės. Tęsiame gražią tradiciją Tarptautinę muzikos dieną pasitikti kartu su talentingiausiais jaunaisiais muzikos atlikėjais iš visos Lietuvos“, – sako Prezidentės patarėja Marija Dautartaitė.

„AGATA Langai“ dalyviai kiekvienais metais kviečiasi žinomus svečius muzikuoti drauge. Šiemet tai – elektroninės muzikos duetas „Golden Parazyth“ ir tituluotasis Kauno akademinis jaunimo choras (meno vadovė Adelė Mikalkėnienė).

„Golden Parazyth“ – žinomi gyvos ir elektroninės muzikos derinimo virtuozai. Todėl šiemet žiūrovų laukia itin įdomus bendras visų trijų darbas „Mums elektroninė muzika nėra svetima, todėl groti su „Golden Parazyth“ bus ypač smagu. O Kauno akademinis jaunimo choras garsus tuo, kad vertina ir mėgsta atlikti šiuolaikinių Lietuvos kompozitorių kūrinius. Todėl bendras visų darbas turėtų būti labai netikėtas, profesionalus ir novatoriškas“, – sako „AGATA Langai“ meno vadovas ir koncerto siela Arnas Mikalkėnas.

„Su Arnu esame turėję bendrų projektų ir anksčiau. Esame jungę džiazą, klasikinę ir elektroninę muziką. Juo, kaip muzikantu, pasitikiu 100 procentų ir žinau, kad galime tikėtis itin įdomaus koncerto“, – sakė A. Vilkišius iš „Golden Parazyth“.

A. Mikalkėnas prisipažįsta, kad šiais metais koncertas turi ir dar vieną savaime atsiradusią temą. „Visai Lietuvai aktuali emigracijos problema palietė ir „AGATA Langai“ studentus. Vis daugiau jaunų ir gabių žmonių išvažiuoja į užsienį ir tikrai grįžta ne visi. Kai kurių mūsų AGATA programos dalyvių išvykimas tiesiogiai palietė mus ir inspiravo dabartinę kūrybą“, – sako A. Mikalkėnas.

Jis koncerte muzikuos ne tik su savo auklėtiniais bet ir su kitais „AGATA Langai“ mokytojais: dainininke Juste Sakalyte ir saksofonistu Tomu Razmum. Koncerto vedėjas – Richardas Jonaitis. Įėjimas į koncertą – laisvas, pro pagrindinius LR Prezidento rūmų kiemo vartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją