Dvi savaites Štutgarte, Miunchene, Heidelberge, Kelne ir Berlyne gastroliavę muzikantai žinomos vokiečių grupės "De Phazz" studijoje įrašė naują dainą lietuvių kalba. Prie jos skirtingų versijų dirba "De Phazz" prodiuseris Pitas Baumgartneris ir "Pieno lazerių" prodiuseris Andrius Šarapovas.

Pasak jo, jei galutinis rezultatas pateisins lūkesčius, Vokietijoje bus išleistas naujas grupės singlas.

"Vokietijoje nepardavėme sielų, bet pasirašėme 5 metų bendradarbiavimo sutartį. "De Phazz" studija turės išskirtines teises į mūsų pirmą ir antrą albumą", - spaudos konferencijoje sakė A. Šarapovas.

Nors Vokietijoje atlikėjai grojo pirmą kartą, "Pieno lazerių" vardą ir kūrybą šios šalies gyventojai žinojo. Į "De Phazz" prodiuserių išleistą rinkinį "Female future" įtraukta grupės daina "Never fall" ne kartą skambėjo Vokietijos radijo eteryje, o albumas "Voyage" radijo stotyje "Radio frei Erfurt" buvo pripažintas savaitės albumu.

P. Baumgartnerio teigimu, "Pieno lazerių" muzika savo dvasia artima ankstyvajai "De Phazz" kūrybai, o grupių požiūris į kūrybinį procesą sutampa.

Su kompanija "Phazz-a-Delic" lietuviai pradėjo bendradarbiauti prieš metus. Jaunus ir ekstravagantiškus muzikantus "De Phazz" prodiuseriai pastebėjo 2004-aisiais festivalyje "Saulės smūgis", o vėliau pasiūlė jiems pasirašyti penkerių metų bendradarbiavimo sutartį.

Naujausias grupės albumas "Voyage" išleistas Vokietijoje, tačiau jį įsigyti siūlo Japonijos, Italijos, Vengrijos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių internetiniai puslapiai.

"Leisti albumą Lietuvoje nėra tikslo, nes mūsų šalyje nėra pakankamai žmonių, kurie jį pirktų", - įsitikinęs A. Šarapovas. Vis dėlto grupės prodiuseris derasi, kad lietuviai šį albumą galėtų pirkti pigiau. Internete jis parduodamas už 16-17 eurų.

Įdomu tai, jog "Voyage" muzika įkvėpė kūrybai dizainerius. Per albumo pristatymą buvo demonstruojama Vokietijos modeliuotojų sukurta rankinių kolekcija "Voyage". Rudenį planuojamame koncertiniame ture dizainerė Aušra Norkutė ir jos kolegos iš Vokietijos planuoja pristatyti "Pieno lazerių" drabužių ir aksesuarų kolekciją.

Pasak A. Šarapovo, "Pieno lazeriai" panašaus požiūrio į kūrybą žmones subūrė prieš ketverius metus. Niekas, net pats grupės prodiuseris, nežino tikrosios grupės sudėties. Jo įsivaizduojamame tobulame koncerte kiekvieną dainą sava muzikine kalba turėtų praturtinti vis kiti muzikantai.

Vokietijoje išleistą albumą "Voyage" pristatė ir klubuose koncertavo Giedrė Kilčiauskienė, Justė Arlauskaitė, Vytis Smolskas ir A. Šarapovas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją