Naujausiame "Žalvarinio" albume „TEKA“ įrašyta ukrainietiška daina „Kalyna malyna“ grupės repertuare subrendo per keletą metų.

„Jau 2009–aisiais parvykę iš vieno didžiausių Ukrainos festivalių „Kraina Mryj“ Kijeve, parsivežėme daug šiltų įspūdžių apie šią šalį – tūkstančiai klausytojų vilkėjo tautinius drabužius, dainavo ukrainietiškas dainas ir be galo šiltai priėmė kitų šalių muziką. Parsivežėme dovanotų ukrainiečių tautinės muzikos diskų, klausėmės grupių ir projektų, kuriuose liaudies dainos buvo derinamos su kitais muzikos stiliais,“ - pasakoja Robertas Semeniukas.

Ši viešnagė paskatino muzikantą ir dainų autorių dar labiau domėtis ukrainietiška kultūra ir muzika.

Po poros metų grupės lyderis Robertas Semeniukas aplankė Ukrainoje gyvenantį senelį ir kitus giminaičius, surinko nemažai dainynų, muzikos įrašų, iš kurių netrukus buvo atrinkta tinkamiausia daina.

„Kalyna malyna“ - tai dviejų ukrainiečių liaudies dainų tekstai, kuriuos sujungti padėjo Roberto tėtis ir jo jaunystės bičiulis, taip pat jie Robertą ir grupės vokalistes pamokė, kaip teisingai tarti ukrainietiškus žodžius.

„Tai buvo labai racionalus, natūralus procesas, noras priartėti prie savo šaknų, prisiliesti prie savo identiteto. Dviejų kultūrų susidūrimas leidžia kiek plačiau pažvelgti į savastį, paveldą, muzikinius dalykus, ir ta savotiška nostalgija, kuri nukelia į vaikystę Lvove, turbūt paskatino imtis šio įdomaus sumanymo,“– neslepia susižavėjimo ukrainietiška kultūra Robertas.

Artėjant Ukrainos nepriklausomybės dienai, siūlome ją pasitikti su „ „Žalvarinio“ daina iš naujausio grupės albumo „Teka“ – „Kalyna malyna“.

Vaizdo klipas nufilmuotas albumo pristatymo koncerte šį pavasarį:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)