Kaip Eltai sakė renginį organizuojančios UAB "Tactus verus" atstovas Egidijus Baranauskas, bene didžiausio šių metų muzikinio įvykio Lietuvoje įgyvendinimu rūpinsis trijų šalių - Vokietijos, Austrijos ir Lietuvos specialistai. Simboliška ir tai, kad šio renginio apšvietimui bus naudojama dalis autentiškos įrangos, naudotos istoriniame "Sienos" pastatyme Potsdamo aikštėje Berlyne prieš 15 metų - 1990-ųjų liepos 7 dieną - surengtame Berlyno sienos nugriovimo metinių proga.

Pasak jo, kol kas neskelbiama, kokie šeši solistai, ne kartą jau dalyvavę analogiškuose projektuose, atliks garsiąsias solines "Sienos" veikėjų partijas, tačiau vienas iš pagrindinių atlikėjų būsiąs užsienio dainininkas. Solistams pritars dar aštuoni vokalistai, chorai "Jauna muzika" ir "Ąžuoliukas" bei jungtinis Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos orkestras, diriguos choro "Jauna muzika" vadovas Vaclovas Augustinas. Scenoje choreografines kompozicijas atliks 30 šokėjų.

Įgyvendinant šį muzikinį projektą, dalyvauja ir Baltarusijoje uždaryto Europos humanitarinio universiteto (EHU) studentai. "Koncertinio "Sienos" atlikimo premjera Lietuvoje sutampa su EHU studentų mokslo metų Vilniuje pradžia, tad Baltarusijos studentai turės puikią galimybę pasijausti bendros europinės muzikinės kultūros dalimi bei patirti laisvo žodžio jėgą ir išraiškos laisvės galią", - teigia organizatoriai.

"Pink Floyd" įsiamžino muzikos istorijoje kaip viena populiariausių roko grupių per pastaruosius 40 metų, turėjusi įtakos tokioms grupėms kaip "Coldplay", "Scorpions", "Radiohead", "R.E.M.", "U2" ir kt.

"Siena" vertinama labiausiai intriguojantis ir spalvingiausias albumas roko muzikos istorijoje. Pagrindinis albumo hitas "Another Brick In The Wall" tapo ne tik "numeriu vienas" Europoje ir už Atlanto, bet ir kelių kartų pasipriešinimo prieš gniuždančią sistemą muzikiniu simboliu.

"Sienos" pristatymas - 1979 m. išleistas albumas, 1982 m. režisieriaus Alano Parkerio pastatytas filmas su Bobu Geldofu ir milijonus žiūrovų visame pasaulyje sutraukusios grupės gastrolės - sulaukė didžiulio susidomėjimo ir komercinės sėkmės. Vien tik "Sienos" pastatymą Potsdamo aikštėje Berlyne 1990 m. liepos 7 d. stebėjo apie 350 tūkst. žiūrovų, jis buvo tiesiogiai transliuojamas į 32 pasaulio šalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją