Už bilietus gautų pinigų nebėra

Po žinios apie atšauktą renginį, iki kurio buvo likusios vos trys dienos, feisbuke kilo diskusija: kaip susigrąžinti pinigus už bilietus? Negana to, pasipylė užsienyje gyvenančių lietuvių pasipiktinimai, esą jie jau už kelių valandų turėjo sėsti į lėktuvą ir būtent dėl „Karklės“ festivalio grįžti į Lietuvą.

Organizatorius Marius Tumšys viešame pranešime teigė, kad dėl bilietų pardavimų tiesiogiai atsakingas „Karklės“ festivalio organizatorius – kompanija „Renginių Centras“. Anot M. Tumšio, informacija apie bilietų grąžinimą bus paskelbta artimiausiu metu.

„Organizatorius Marius Tumšys viešame pranešime teigė, kad dėl bilietų pardavimų tiesiogiai atsakingas „Karklės“ festivalio organizatorius – kompanija „Renginių Centras“. “

M. Tumšys neslėpė, kad visi pinigai, gauti už bilietus, yra panaudoti honorarams. „Muzikos rinka yra tokia, kad iš anksto neužtikrinus honorarų pasaulinėms žvaigždėms, jas prisivilioti yra neįmanoma, tačiau renginiui neįvykus, susigrąžinti pinigus nebėra galimybių“, – viešame pranešime teigė festivalio organizatorius.

„Karkle Live Music Beach“ atstovai teigia, kad festivalį perkėlė į 2017-ųjų rugpjūtį ir ragina negrąžinti bilietų, o juos saugoti iki kitų metų.

Vis dėlto kai kurie patyrė daug didesnius nuostolius nei siekia bilieto kaina.

Advokatas: galima reikalauti ir neturtinės žalos atlyginimo

„Galima reikalauti atlyginti visą už bilietą sumokėtą kainą, papildomas patirtas išlaidas (nuo bilieto spausdinimo iki transporto), taip pat reikalauti ir neturtinės žalos atlyginimo“, – teigia advokatas Karolis Rugys.

DELFI kalbintas advokatas patvirtino, kad tie, kurie į festivalį ketino atvykti iš užsienio, gali reikalauti atlyginti lėktuvo bilietų ar kito transporto išlaidas. „Natūralu, kad žmonės planavo, gal kažkas tik nuvykęs sužinos, kad atšauktas renginys. Kiek nepatogumų, nusivylimas“, – kalbėjo K. Rugys.

Advokatas Karolis Rugys
„Galima reikalauti atlyginti visą už bilietą sumokėtą kainą, papildomas patirtas išlaidas (nuo bilieto spausdinimo iki transporto), taip pat reikalauti ir neturtinės žalos atlyginimo.“

Pagal naujausią teismų praktiką, bilietus įsigijęs asmuo nuostolių atlyginimo gali reikalauti iš bilietų platintojo (šiuo atveju – portalo „Tiketa“ – DELFI). Tačiau oficialiame pranešime apie atšaukiamą festivalį M. Tumšys pažymėjo, jog visus nuostolius už įsigytus bilietus atlygins „Karklės“ festivalio organizatorius – kompanija „Renginių Centras“.

Karolis Rugys
„Vis dėlto žmonės, pirkdami bilietus, sutartis sudaro su bilietų platintojų, o ne organizatoriumi, tą yra pažymėjęs ir Lietuvos Aukščiausiasis Teismas. Tai yra svarbu, jei abejonių kelia organizatorių mokumas – prisiteisus, kad ir visas išlaidas, jeigu nebebus iš ko išieškoti, tai nelabai“, – teigė advokatas, kuris ketvirtadienį savo nuomonę apie atšauktą festivalį bei patarimus nukentėjusiems dalijo „Žinių radijo“ ateryje.

Abejoja, kad kitąmet festivalis įvyks

„Galima sutikti ir su renginio atidėjimu, jei organizatorius renginį perkelia. Aišku, jei nukelia dėl finansinių problemų, tai gal ir vertėtų susimąstyti, nebent būtų pateikiamos kažkokios garantijos, kad nukeltas renginys įvyks, – svarstė K. Rugys. – Taip pat galima tartis dėl kompensacijos pvz. bilietais į kitą, priimtiną renginį ar pan.“

Vis dėlto „Karkle Live Music Beach“ organizatorius, net ir viešai pranešęs apie finansines problemas, siekia, kad festivalis įvyktų kitąmet. Internetinėje svetainėje „Tiketa“ jau galima įsigyti bilietų į kitąmet vyksiantį festivalį.

Advokatas Karolis Rugys
„Aišku, jei nukelia dėl finansinių problemų, tai gal ir vertėtų susimąstyti, nebent būtų pateikiamos kažkokios garantijos, kad nukeltas renginys įvyks.“

Svetainėje skelbiama, kad bilietas į festivalį vienam asmeniui kainuoja nuo 61,74 Eur. Norintiems ne tik pašėlti muzikos festivalyje, bet ir apsistoti čia pat esančiame kempinge, teks pirkti dar vieną bilietą, kuris kainuoja 21,74 Eur.

Ieškantiems patogaus poilsio siūloma įsigyti bilietus su poilsiu nameliuose. Tokio bilieto kaina viršija 300 Eur vienam asmeniui.

Skelbiama, kad į kitus metus nukeliamame festivalyje pasirodys visi atlikėjai, kurie turėjo pasirodyti šįmet: „Naughty Boy“, „Redfoo“, „Sigma“, „Dub Fx“, Andrius Mamontovas, Leon Somov & Jazzu, „Beardyman“, „Big Mountain“, „Monarchy“, „Vök“, „Skamp“, „Carnival Youth“, „Naktinės personos“, „Bix“ ir daugelis kitų.

Organizatorius M. Tumšys taip pat siekia, kad jokių užstatų už galimybę prekiauti maistu ar gėrimais festivalyje neatsiimtų ir maisto tiekėjai. Laiške, kurį organizatorius išsiuntė maisto tiekėjams, prašoma supratingumo ir siūloma kitąmet dirbti tomis pačiomis sąlygomis, kuriomis jau buvo sutarta.

Nesklandumai organizatorius lydėjo dar nuo pernai. DELFI žiniomis, už festivaliui reikalingą techniką atsakingi asmenys prabilo apie milžiniškas skolas ir iškėlė sąlygą - jei nebus apmokėtos sąskaitos, jokia technika nekeliaus į pajūrį.

DELFI antradienio rytą įamžino Karklės paplūdimį. Jokie darbai iki šiol nebuvo pradėti.

Daugiau apie priežastis, kodėl buvo atšauktas didžiausias Lietuvoje vasaros festivalis „Karklė Live Music Beach“, skaitykite čia.

Akimirkos iš pernai metais vykusio festivalio Karklėje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)