Išradingoji J. Vaitkutė išgarsėjo piešdama maistu. Kaskart imdamasi vis sudėtingesnių meninių sprendimų mergina patraukė akordeono virtuozo Martyno Levickio dėmesį.

Martynas kartą jau patyrė menininkės kruopštumą, kai ši dėliojo pusės kambario dydžio jo portretą iš gausybės akordeono detalių. Šįsyk M. Levickis pakvietė J. Vaitkutę sukurti 3D darbus, kurie iliustruotų paties organizuojamą festivalį „Akordeono muzikos savaitė“.

„Šio festivalio šūkis – „Muzika arčiau mūsų...“. Todėl ir iliustruoti jį norėjome tuo, kas mus supa kasdien. Jolita sukūrė tris faktūrinius akordeonus. Žaliąjį – iš miško augalų: samanų, paparčių, kankorėžių. Glamūrinį, spalvotą – iš įvairių saldumynų, o trečiasis, miesto akordeonas gavosi išties urbanistinis – iš betono ir žolės. Labai džiaugiuosi šiais jos darbais“, – kalbėjo M. Levickis.

J. Vaitkutė pasakojo, kad gamindama šiuos erdvinius kūrinius pirmiausiai turėdavo pasiruošti korpusą. Vėliau ant jo lipdė reikiamas medžiagas, kiekvienam iš trijų vizualiai visiškai skirtingų instrumentų skirdama po kelias dienas. Ypač ilgai užtruko urbanistinio varianto gamybos procesas, nes teko laukti, kol sustings betonas.

Saldžiojo akordeono, kuriam pagaminti prireikė 8 kilogramų saldainių, cukraus vatos ir tortų pabarstukų, kūrimas užfiksuotas ir vaizdo klipe, kurį galima peržiūrėti čia:

„Pirmasis iššūkis buvo vien pasigaminti putoplasto korpusą, kuris atrodytų, kaip tikras akordeonas. Jo papuošimas, žinoma, taip pat reikalavo laiko, jėgų ir precizikos, nes galutinis rezultatas turėjo būti toks, kokio niekas daugiau negalėtų pakartoti. Todėl kai kurias idėjas, pavyzdžiui, akordeoną iš daržovių, atmetėme jau pradėję jas įgyvendinti. Kurti akordeonus buvo įdomu, tikiuosi, kad jie patiks ir žiūrovams“, – sakė J. Vaitkutė.

Talentingos menininkės sukurti akordeonai papuošė „Akordeono muzikos savaitės“ afišas, kurios jau pasirodė Vilniaus reklaminiuose stenduose. Festivalis sostinėje vyks rugpjūčio 22-27 dienomis. Jį organizuoja M. Levickio meno ir edukacijos studija „accoAkademija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją