Pirmadienio vakarą Karklėje jau turėjo būti rengiama pagrindinė scena, statomi tualetai bei kita įranga. Deja, paplūdimyje ir jo prieigose paruošiamieji darbai net ir antradienį vis dar nevyksta.

Nepradėta statyti net pagrindinė scena, kurios įrengimui gali prireikti kone savaitės. Karklėje apsilankiusi DELFI fotografė antradienio rytą įamžino visiškai tuščias erdves.

Netoliese esančios kavinės darbuotojai taip pat stebėjosi, kodėl vis dar nevyksta jokie pasiruošimo darbai, tačiau čia užėję keli lankytojai įsigijo bilietus į festivalį.

Pajūrio regioninio parko lankytojų centro darbuotojai taip pat neslėpė nuostabos. Anot jų, ankstesniais metais darbai prasidėdavo kone prieš dvi savaites. Darbuotojai skaičiavo, kad iki festivalio liko vos trys dienos, tad šiuo metu šioje teritorijoje jau turėtų darbuotis apie šimtas savanorių.

DELFI žiniomis, pagrindinę sceną turinti rengti įmonė atsisako tai daryti dėl dar nuo pernai neapmokėtų sąskaitų. Pinigų jau metus negauna ir daugiau žmonių. Visi jie šiuo metu laukia organizatorių sprendimo: jei pinigai bus pervesti, technika gali pradėti keliauti į Karklę bet kurią minutę, jei vis dėlto skolos nebus užglaistytos – festivalis neįvyks.

DELFI šaltinių duomenimis, festivalio organizatorių skolos gali siekti 100 tūkstančių eurų. Šiuo metu kai kuriems atlikėjams jau turėtų būti pranešta apie neįvyksiantį festivalį, nors tikimybės, kad viskas vis dėlto įvyks, dar yra. Tam būtina viena sąlyga – organizatorius Marius Tumšys turėtų išspręsti skolų klausimą.

Tai jis gali padaryti dvejais būdais: apmokėti visas sąskaitas pats arba perleisti visas teises į festivalį kitiems asmenims, kurie pasiryžtų tai padaryti. DELFI žiniomis, šiuo metu yra ne vienas asmuo, norintis perpirkti festivalio teises su visomis skolomis.

Kasmet festivalį aplanko apie 15 tūkstančių ištikimų gerbėjų.

Šįmet, jei festivalis įvyks, net keliose scenose turėtų pasirodyti ne tik žymiausi Lietuvos atlikėjai, bet ir gausus būrys užsienio žvaigždžių: „Naughty Boy“, „Redfoo“, „Sigma“, „Dub Fx“ ir daugelis kitų.

Jei festivalis vis dėlto neįvyks, organizatoriai klimps į dar didesnes skolas: prie jau turimų skolų prisidės skolos atlikėjams, dauguma jų turėtų reikalauti ne tik pasilikti sumokėtus avansus, bet ir padengti visą koncerto kainą remiantis tuo, jog per vėlai pranešama apie atšauktą festivalį.

DELFI žiniomis šiuo metu sprendžiamas festivalio likimas. Viena įmonė, atsakinga už techninę festivalio dalį, jau atsisakė bendradarbiavimo net jei skolos bus padengtos.

Kyla versija, jog festivalis gali tapti tiesiog užsienio atlikėjų koncertu, nes jiems honorarai jau sumokėti ir jų susigrąžinti festivalio organizatoriams nebepavyks.

Atnaujinta 14.08 val.:

Su DELFI susisiekė pats organizatorius Marius Tumšys ir patikino, kad festivalio likimas paaiškės lygiai po valandos. Šiuo metu vyksta įnirtingas svarstymas, kaip išspręsti kilusias problemas.

Tiesa, dar vakar DELFI susisiekus su festivalio organizatoriumi Mariumi Tumšiu, šis patikino, kad informacija apie ketinamą atšaukti festivalį yra laužta iš piršto. „Ne, informacija tikrai netiksli“, – tikino Marius, išgirdęs klausimą apie ketinimus atšaukti festivalį. Anot jo, viskas vyksta sklandžiai, pasiruošimas vyksta ir festivalininkams durys bus atvertos kaip ir planuota – penktadienio vidurdienį.

Pokalbio metu pakiliai nusiteikęs pašnekovas nedaugžodžiavo, tačiau pasidomėjus, ar nebaisu laukti festivalio kai oro prognozės tikrai nedžiugina, jis tik šyptelėjo ir pasakė: „Išgyvenome 2014-us metus, išgyvensime ir dabar“.

Ne pirmus metus vykstantis festivalis 2014 metais buvo nuskambėjęs itin skandalingai. Dėl itin prastų oro sąlygų festivalininkai skendėjo purve, automobiliai klimpo.

Festivalio „Karklė Live Music Beach 2015“ akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)