„Mes matėme, kad buvo parduodami bilietai į kitų metų „Galapagus“ už nesuvokiamai mažą kainą – 19 eurų. Pasvarstėme, gal įsigyti?“ – kalbėjo „Milky Chance“ nariai, visą šeštadienį praleidę aktyvioje festivalio zonoje.

Iš tiesų keli šimtai bilietų į 2017 metų festivalį, pasiūlytų už simbolinę kainą, buvo tiesiog iššluoti. Įsilinksminusi publika svajojo, kad „Galapagų“ naktys niekada nesibaigtų. „Visi kalbėjo apie tą patį – ir muzikantai, ir festivaliautojai sakė, kad tokios geros atmosferos bet kas galėtų pavydėti.

Bendra nuotaika buvo puiki, publika - fantastiška, - teigė „Galapagų“ organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka. – Pirmosios nakties headlineriai „Gorgon City“ išvažiavo laimingi, gyrė „Galapagus“ savo „Facebooke“.

Sakė, kad tai buvo geriausias festivalis, kokiam tik teko groti. „Milky Chance“ po koncerto išvažiavo tiesiai į Angliją. Ilgai negalėjome atsisveikinti. Silvana Imam irgi sakė, kad jau norėtų grįžti į Lietuvą. Jazzu scenoje prisipažino, kad myli „Galapagus“. Visi tokie žodžiai labai šildo.“

Organizatorių džiugino ir tai, kad policijos pareigūnai neužfiksavo nei vieno narkotinių medžiagų įsisvežimo atvejo. „Dėl to noriu padėkoti visiems „Galapagų“ žmonėms, kad yra atsakingi ir nesukelia rūpesčių.

Tai įkvepia dirbti toliau. Turime planų kitais metais plėsti ribas, yra visokių gerų minčių. Ačiū visai komandai, savanoriams, ypač tiems, kurie dirba šiame festivalyje nebe pirmus metus – turime ir tokių, kurie sugrįžta savanoriauti penktą kartą, - kalbėjo Blėka. – Ačiū Zarasams, kurie ištvėrė dvi paras decibelų. Ačiū gamtai, kad ir gaivino, ir šildė.

Festivalio išvakarėse atrodė, kad ji parodys visą savo jėgą: vėtra vartė mūsų darbines palapines, pliaupė lietus. Bet paskui susidraugavome ir turėjome tikrą festivalinį orą: ir šiek tiek lietaus buvo, ir karštos saulės.“

Dangus staiga prapliupo šeštadienio vakarą, vos ant scenos pasirodė „G&G Sindikatas“. Prieš kelias savaites grupės narys Donatas Juršėnas-Donciavas tarytum pranašiškai ištarė: „Gerai, kai oras blogas, o žmonių – daug.“ Taip ir buvo: liūtis maudė kaip reikiant, bet žmonės ėjo iš proto ir šlovino reperius, nė neketindami skirstytis.

Sekmadienį Zaraso ežero saloje tvyrojo tikras vasariškas karštis, todėl festivalininkai neskubėjo skirstytis: mėgavosi saulės voniomis, maudėsi ežere. Vykstantieji namo keliuose taškuose galėjo pasitikrinti alkoholio promiles, kad namo grįžtų saugiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)