O džiaugtis iš tikrųjų yra kuo. Leonas kartu su švedais Patricku Ray, Verneriu Westlundu, Sebastianu Dollingeriu ir Hannesu Soderlundu pasirašė sutartis su Steve Angello prodiuserine kompanija „Size records“. Steve anksčiau bendradarbiavo su „Swedish House Mafia“, tad panašu, kad ši kompanija, išleisdami singlą „Existence“, pamažu veria duris į pasaulinę šlovę.

„Kartu kuriame jau metus, nuo pernai metų rugpjūčio, – DELFI pasakojo švedai „Highly Sedated“. – Dirbame visi kartu ir tuo labai džiaugiamės. Žinoma, kone labiausiai džiugina tai, kad pasirašėme sutartis su Steve Angello. Tai reiškia, kad muzika, kurią kuriame, bus skirta ne tik švedams ar lietuviams, mūsų kūryba tampa pasauliniu produktu. O pirmasis mūsų kūrinys, kuris jau išleistas žvelgiant į pasaulį – singas „Existence“. Netrukus pristatysime dar vieną – „Got some water?“.“

Tokia pasauline sėkme gali pasidžiaugti tik vienas lietuvis – Marius Adomaitis, pasislėpęs po slapyvardžiu „Ten Walls“, tačiau akivaizdu, kad šie vyrukai ketina jo sėkmę paskandinti į šešėlį. „Tai tikrai bus didžiausias lietuvio tarptautinis sprogimas“, – šyptelėjo vyrukai, pažvelgdami į šalia sėdintį Leoną.

„Highly Sedated“ – „Existence“

„Leonas yra genijus. Žinote, tokių žmonių, kaip jis, pasaulyje yra vos keli“, – komplimentus lietuviui žarstė švedai. Beje, pastarieji savo grupės feisbuko paskyroje Leoną pristato kaip savo grupės narį, o ne tik kaip bendrai dirbantį kartu.

Pasidomėjus, ar lengva dirbti penkiese, šie kone vienbalsiai sušuko, kad tikrai taip: „Tokia grupinė kūryba vysto unikalias mintis ir padeda mums žvelgti plačiau“. Anot jų, elektronininės muzikos žanre dirba daugybė „super“ didžėjų, kurie temoka paspausti „groti“ ir „stop“, tačiau jie į šią industriją žvelgia visiškai kitaip.

Ketvirtadienį į Lietuvą dar kartą atvykę švedai neužsidarys įrašų studijoje ar repeticijų salėje. Vyrukai kraunasi lagaminus ir kelia sparnus į Klaipėdą, ten penktadienio vakarą savo pasirodymu džiugins „Jūros šventės“ lankytojus.

„Tai vienas paskutinių koncertų, kuriuos suplanavome dar prieš sukirsdami rankomis su Steve Angello, tad panašu, kad tolimesni mūsų keliai ves aplink pasaulį“, – šypsojosi švedai tikindami, kad tai tikrai ne pirmas ir ne paskutinis koncertas Lietuvoje.

O vis grįžti čia tikrai yra ko. „Lietuvaitės yra beprotiškai gražios“, – visi kartu šūktelėjo vaikinai pasidomėjus, ar jiems patinka Vilniuje, ir pakvietė visus, norinčius pamatyti, ką jie čia veikia, sekti juos socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Twitter“ ir, žinoma, „Snapchat“. Pastarajame vaikinai tikina pasidalijantys įdomiausiomis akimirkomis.

„Highly Sedated“ mėgaujasi vasariška popiete Vilniuje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)