Iki šiol Vilniaus geležinkelio stotyje koncertai organizuojami nebuvo, tad atgimstantis Vilniaus stoties rajonas dabar galės pasigirti ne tik naujomis kavinėmis ar barais, bet ir originaliomis kultūrinių renginių vietomis.

„Šiemet Akordeono muzikos savaitės devizas – „Muzika arčiau mūsų...“, tad koncertais norime parodyti, kad akordeono muzika gali skambėti visur – tiek koncertų salėse, tiek stotyse. Laukdami svečių iš Norvegijos pasirodymo nusprendėme ir patys išbandyti Vilniaus geležinkelio akustiką. Netikėtas koncertas pritraukė minią susidomėjusiųjų, o tai rodo, kad mūsų mintis – muzika pradžiuginti skubančius ir kažkur važiuojančius žmones – buvo tikrai gera,“ – pasakojo Akordeono muzikos savaitės meno vadovas M. Levickis.

Netikėtas ir originalus M. Levickio ir styginių kvarteto „SinChronic“, kurį sudaro Simas Tankevičius, Rakelė Chijenaitė, Mintautas Kriščiūnas ir Ignė Pikalavičiūtė, pasirodymas geležinkelio stotyje ir pro šalį skubančiųjų reakcijos buvo įamžintos vaizdo klipe.

„Geležinkelio stotys vis dažniau tampa erdve menininkų pasirodymams. Ir tai nestebina – juk gyvenimas jose virte verda, čia susikerta daugelio žmonių keliai, čia, belaukiant traukinio ar atvykstančių svečių, šiek tiek sustoja laikas, kuris ir mus priverčia stabtelėti... Mūsų geležinkelio stotys yra atviros menininkų pasirodymams – juk menas, neturėdamas jokių ribų ir sienų, apjungia žmones.

Galime tik pasidžiaugti, kad tokie koncertai sulaukia žmonių susidomėjimo ir puikių atsiliepimų, pakelia nuotaiką ir laukimo laiką paverčia smagiu, įsimintinu. Tai ir mums paskata dar labiau išnaudoti populiarėjančią geležinkelio stočių erdvę kultūrai.,“ – sakė „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Stasys Dailydka.

Akordeono muzikos savaitės metu Vilniaus geležineklio stoties laukiamąją salę užplūs svajingos „Julie&Andreas“ melodijos. Norvegų duetą sudaro arfa skambinanti Julie Rokseth ir bandoneonu grojantis Andreas Rokseth. Jų koncertas „Piko valanda“ stotyje vyks rugpjūčio 24 dieną, programoje – A. Piazzolla ir originali dueto kūryba.

Festivalį „Akordoeno muzikos savaitė“, kuris vyks Vilniuje rugpjūčio 22-27 dienomis, organizuoja viešoji įstaiga „accoAkademija“ – M. Levickio meno ir edukacijos studija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)