Popdeivė pretenduoja į 11 iš MTV videomuzikos apdovanojimų, kurių įteikimo ceremonija įvyks rugpjūčio 28 dieną Niujorko arenoje „Madison Square Garden“.

Britė Adele su aštuoniomis nominacijomis liko antroje vietoje. Septynias iš jos nominacijų pelnė „Hello“, kuris buvo peržiūrėtas daugiau kaip 1,6 mlrd. kartų ir yra penktas per visą istoriją pagal peržiūrėjimų skaičių klipas „YouTube“.

„Hello“, kurį nufilmavo kanadiečių režisierius Xavier Dolanas, yra pirmas muzikinis klipas, sukurtas IMAX formatui.

„Hello“ dėl Metų klipo apdovanojimo varžosi su Beyonce „Formation“, kuris yra politiškiausias darbas per buvusios „Destiny's Child“ dainininkės karjerą – jai prisidėjus prie protestų judėjimo „Black Lives Matter“ („Juodųjų gyvybės svarbios“).

Melinos Matsoukas nufilmuotame „Formation“ vienu metu rodoma į orą rankas iškeliančių policininkų eilė ir grafitis „Liaukitės šaudę mus“.

Klipas supykdė kai kuriuos konservatyvius komentatorius ir įstatymo priežiūros grupes, kurios pasipiktino, kai Beyonce atliko šią dainą per amerikietiškojo futbolo nacionalinės lygos final ą „Super Bowl“ – žiūrimiausią metų televizijos transliaciją.

Naujajame Orleane nufilmuotas „Formation“ fiksuoja ir Beyonce garso pasikeitimą šio JAV pietų miesto hiphopo link.

„Formation“ yra pirmas singlas iš albumo „Lemonade“, kurį ji išleido balandžio mėnesį, drauge su filmu televizijai HBO.

Albume ir filme yra daugybė užuominų apie neištikimybę ir atleidimą, tad pasirodė spėlionių, kad Beyonce vyras, repo magnatas Jay Z, buvo jai neištikimas.

Jei Beyonce gautų visus apdovanojimus, kuriems yra nominuota, ji patektų į MTV istoriją. Dabar Peteriui Gabrieliui priklauso daugiausiai per vieną vakarą gautų MTV videomuzikos apdovanojimų rekordas: 1987 metais jis gavo 10 statulėlių už animacija pastiprintą „Sledgehammer“.

Tarp kitų Metų klipo kategorijos nominuotųjų yra Kanye Westo (Kanajaus Vesto) prieštaringai vertinamas „Famous“, kuriame reperis giriasi, kad popmuzikos superžvaigždė Taylor Swift galbūt su juo miegojo ir kad jis ją padarė įžymią.

Nepaisant jos protestų dėl tos dainos, klipe lovoje su K.Westu matoma nuoga moteris, labai panaši į T.Swift, kaip ir nuogi kitų įžymybių, tarp jų – respublikonų kandidato į prezidentus Donaldo Trumpo, antrininkai ar atvaizdai.

Minimoje svarbiausioje kategorijoje taip pat varžysis du klipai, kuriuose dominuoja šokis, – reperio Drake'o „Hotline Bling“ ir popmuzikos įžymybės Justino Bieberio „Sorry“.

„Sorry“ yra šeštas pagal peržiūrėjimų „YouTube“ skaičių klipas, labai nedaug atsiliekantis nuo Adele „Hello“, kuris buvo išleistas pernai tą pačią dieną.