Kaip reta didelis „Galapagų“ festivalis trečiadienį perpiet pristatė visą būrį skirtingų žanrų atlikėjų, kurie paskutinį liepos savaitgalį pasirodys Zarasuose.

Daug dėmesio sulaukęs festivalio akibrokštas – Andriaus Užkalnio šou. „Dabar to Užkalnio visur pilna: internete – Užkalnis, televizijoje – Užkalnis, įsijungi radiją – Užkalnis. Daugelis juokavo, kad tuoj atsidarysi šaldytuvą ir iš ten išlįs Užkalnis. Na tai ir prisijuokavo.

Bet netgi labiausiai iškrypusiose savo svajonėse vargu ar galima buvo įsivaizduoti, kad štai ateina vasara, festivalis, gražu, žmonės atvažiuoja kultūringai praleisti laiką, o paskui išsimiegoję išlenda iš savo palapinių, nukreipia savo apdujusius žvilgsnius į sceną, ir ant scenos irgi Užkalnis! – apie save kalbėjo Andrius. – Ir manęs klausia, kas ten bus. Tie, kas yra matę erotinio turinio filmus, žino situaciją: miegamasis, vyras su mergina romantiškai leidžia laiką. Mergina klausia, ar ji buvo bloga mergaitė, vyras sako: taip, tu buvai bloga mergaitė ir aš tave nubausiu. Ji: gerai, bausk mane… Tai ta mergaitė bus publika, tas vyras – Užkalnis, o tas miegamasis – festivalis „Galapagai“. Visiems linkiu gero laiko.“

Skaniu juoku jo žodžius palydėjusi Justė Arlauskaitė-Jazzu prisipažino, kad didžiųjų susibūrimų po atviru dangumi įprastai vengia.

„Bet „Galapagai“ yra toks festivalis, kuriame gerai jaučiuosi ne tik ant scenos, nes tai yra gerų žmonių susibūrimo vieta. O viskas prasideda nuo organizatorių, kurie yra be galo lankstūs, kūrybingi, melomanai, myli gyvūnus. Toks paprastumas, gėris kuria bendrą atmosferą. Todėl mano prisiminimai labai labai gražūs. Bučiniai, jausmingos ašaros, daug meilės, emocijų. Manau, kad ir šiemet taip bus. „Leon Somov & Jazzu“ koncertas bus geras kaip visada, atliksime ir keletą naujų dainų. Festivalyje žmonės nori gerai praleisti laiką, dainuoti kartu. Tai ir darysime“, – kalbėjo Jazzu.

Pilną areną klausytojų pajėgūs suburti reperiai „Lilas ir Innomine“ tikisi, kad tie tūkstančiai žmonių suvažiuos ir į „Galapagus“. „Kostiumus imame, balerinų – ne, bet vežamės gyvą grupę, kad dar geriau būtų. Tai yra šeimyniškas, labai jaukus festivalis, kuriame mes grojame jau 5 metus ir visąlaik norisi grįžti. Turime tradiciją – plaukiojame vandens dviračiais. Tai darysime ir šiais metais“, – teigė „Lilas ir Innomine“.

„Labai gerai, jei blogas oras, o publikos vis tiek daug“, – sakė Donciavas iš „G&G Sindikato“ – grupės, kuri, anot organizatorių, gali būti kviečiama pagrindiniais festivalio „headlineriais“, nes surenka neįtikėtiną masę žmonių.

Donciavas ir Kastetas pridūrė, kad jie – vaikinai paprasti, ir iš organizatorių neprašo nieko ypatinga, tik patogių sėdmaišių, nes repetuoja pirmi, o koncertuoja paskutiniai ir todėl nori gerai pailsėti. „O Svaras visada eina išsiplauti galvą į ežerą“, – sakė Kastetas.

„Kartu su mumis taip pat bus gyva grupė, be abejo, ruošiame siurprizų, bet jų neafišuojame, pasiliekame koncertui“, – pridūrė Donciavas.
Jaunosios kartos atstovas Benas Aleksandravičius-BA. džiaugėsi, kad Liverpulio scenos palapinėje galės tiesiai susitikti su savo gerbėjais. „Mes per festivalius visąlaik daug dėmesio skiriame bendravimui su žmonėmis. Džiaugiamės, kad „Galapaguose“ bus tokia galimybė. Žiauriai gerai, kad gros daug jaunų atlikėjų: pakviestos visos dabar aktualios grupės. Džiaugiuosi ir dėl mūsų, ir dėl kitų, kad atsiranda scena jauniems. Prižadu pereiti per festivalį ir visų pasiklausyti“, – kalbėjo BA.

Stilingas duetas „Beissoul & Einius“ neslėpė, kad yra ypač tinkami iliustruoti šiuolaikinį, madingą festivalį. „Mes net galvojame padaryti tokią akciją: kadangi mėgstu iš savo garderobo traukti ir jungti skirtingus dalykus, tai šįkart paklausime visų, kaip „Beissoul & Einius“ turėtų atrodyti „Galapaguose“. Tikimės, kad festivaliautojai išrinks mums gražius derinius. Taip pat stengsimės pateikti visokių atrakcijų ir būdami ant scenos, ir nusileidę tarp žmonių. Be to, bus naujų kūrinių iš mūsų rudenį pasirodysiančio albumo. Manau, kad fantastiškai praleisime laiką. Mes su Einiumi iš tiesų esame #festivalinėgrupė“, – kalbėjo Beissoul.

Ne kartą Zarasų saloje koncertavęs MC Mesijus reziumavo, kad visi žmonės tikisi, kad gyvenimo aplinkybės arba bangos išmes juos į negyvenamą salą. „Tai yra „Galapagų“ vienas didžiųjų privalumų, kad šis festivalis vyksta negyvenamoje saloje. Pusę darbo jau padarė ledynai ir tūkstanmečiai, sugrūdę tą žemės krūvą į reikiamą vietą ir mes ten mielai pagrosime“, – sakė jis.

Festivalio organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka pridūrė, kad iš viso šiemet veiks net 8 scenos, atvyksta 80 atlikėjų, laukia 90 pasirodymų. „Kam blogai Palangoje, atvažiuokite pas mus“, – kvietė Blėka.
Organizatoriai primena, kad į „Galapagus“ galima atvykti su šunimis, tik jie privalo turėti antsnukius. Jiems netgi bus skirta atskira zona su šuniškais skanėstais. Savų gėrimų į festivalio teritoriją žmonės įsivežti negalės, tačiau šiemet barų zonoje jiems bus pasiūlyta skirtingo skonio alaus ir sidro.

„Galapagai 2016“ vyks liepos 29-30 dienomis. Didžiausios festivalio žvaigždės – „Milky Chance“, „Gorgon City Live“, Shakka, Silvana Imam ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)