Daugelis dar pamena festivalio ištakas, kuomet „Devilstone“ į gana kuklią alternatyvios muzikos areną įžengė kaip sunkiosios muzikos festivalis, metęs iššūkį ir nusistovėjusioms vietinės muzikinės kultūros normoms, ir mėgėjiškam požiūriui į open air renginių organizavimą. Nuo pirmojo „Devilstone“ praėjus septyniems metams rodos jau puikiai pažįstamas ir savas renginys grįžta su nauja jėga bei dar didesnėmis ambicijomis.

Patirtis, profesionalumas bei tokios žvaigždės kaip „Behemoth“, „Uncle Acid & the Deadbeats“, „The Soft Moon“, „A Place To Bury Strangers“, „Napalm Death“, „Toxic Holocaust“ praktiškai be konkurencijos iškelia „Devilstone“ tarp pirmaujančių regiono muzikinių renginių. Festivalyje šiemet pasirodys 35 grupės, iš kurių 8 iš Lietuvos. Kaip niekada plačioje festivalio programoje jungiasi vos ne priešingi muzikiniai poliai – nuo nišinių pačios tamsiausios muzikos vardų iki specifinės elektronikos, nostalgiško post punk, įtraukiančios psichodelikos bei instrumentinių post roko klajonių.

Šiemetinis „Devilstone“ pranoksta pats save ne tik muzikinėje, bet ir pramogų programoje. Bus progų iškovoti smagiausio burbuliuotojo titulą „MC Growl“ kovose, pasiklausyti įtakingų muzikantų išminties „Gama“ scenos diskusijose, pademonstruoti keisčiausias savo asmenybės puses prie visada laukiančio „Opne Mike“, suburti kiečiausią futbolo ar tinklinio komandą. Nuvargusių, po koncertų ir trypimo atsinaujinusioje rokotekoje, kūnus priglaus ištikimi festivalio puškiai, kuriuose bus galima viena akimi stebėti keisčiausią, kokį tik įmanoma rasti, naktinį kiną ar pasilepinti radiniais iš kiekvieno skoniui subalansuotų festivalio maisto ir gėrimų taškų.

„Siekiame, kad tai būtų gražiausias ir smagiausias vasaros prisiminimas festivalio publikai, kurių šiemet – rekordiškai daug. Esame visapusiškai pasirengę, viską suplanavę ir suorganizavę. Bus beprotiškas savaitgalis“ – teigia festivalio kūrybos vadovas Vaidas Voronavičius.

Pamiegoti bus galima kai pasibaigs festivalis – vis dėlto laukia intensyviausia programa per visą „Devilstone“ istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)