„Grammy“ apdovanojimo laimėtoja, viena talentingiausių britų vokalisčių Joss Stone Vilnių aplankys su koncertų turo, kuriuo siekia aplankyti visas pasaulio šalis, pasirodymu. Kartu su ja pasirodys specialiai šiai kelionei suburta muzikantų grupė.

Koncerte Joss pristatys naujausią albumą „Water For Your Soul“ ir atliks hitus iš ankstesnių savo įrašų, kurie praėjusiame dešimtmetyje tapo tikra muzikos pasaulio sensacija.

Galingo balso dainininkės muzikoje susipina soulas, popmuzika, regis ir kiti žanrai. Nenuostabu, kad jos talentas daro įspūdį daugybei garsiausių pasaulio atlikėjų, tarp jų – ir vyresnės kartos.

Per keliolika karjeros metų Joss dainavo su soulo legenda Smokey Robinsonu, grupe „Blondie“, gitaristu Jeffu Becku ir daugybe kitų ryškių muzikantų, jau užsitarnavusių vietą muzikos elite.

Artėjant jos koncertui, kviečiame prisiminti penkis garsius vyrus, pavergtus nuostabių Joss Stone muzikinių sugebėjimų.

Robbie Williamsas. 2005-aisiais šio britų atlikėjo daina „Brit Awards“ apdovanojimų ceremonijoje buvo publikos išrinkta geriausiu kūriniu per 25 metus. Ta proga Robbie Williamsas ją sudainavo ne vienas – į sceną pasikvietė Joss Stone. Duetas sukėlė publikos euforiją, o Joss ir Robbie tapo ištikimais draugais. Pasakojama, kad jų ryšys ypač sustiprėjo po nesmagios istorijos 2011-aisiais, kai policija prie Joss Stone namų sulaikė du vyrus, planavusius dainininkę apiplėšti ir nužudyti. Robbie tada daug laiko praleido su Joss, savo dėmesiu ir patarimais padėjo jai nusiraminti ir grįžti į normalią psichologinę būseną.

Jamesas Brownas. Su fanko krikštatėviu ir ryškiausiu visų laikų šio žanro atlikėju Joss Stone pasirodė 2005-aisiais – britų televizijos žvaigždės Jonathano Rosso šou. Dainininkai kartu atliko kelių Jameso Browno hitų popuri – žiūrovai pratrūko ovacijomis, bet pati Joss Stone šį pasirodymą prisimena su baime. „Tai buvo labai baisu, drebėjau kaip lapas“, - pernai JAV televizijai pasakojo dainininkė. Jamesas Brownas garsėjo visiškai nenuspėjamu charakteriu ir temperamentu. Jis pats pasiūlė Joss padainuoti kartu, tačiau likus savaitei iki filmavimo atšaukė šį sumanymą, todėl atlikėjai taip ir nespėjo kartu parepetuoti. Tada filmavimo metu Jamesas netikėtai pakvietė studijoje buvusią Joss į sceną – jai teko ekspromtu prisijungti ir dainuoti kartu. „Jis uždainavo vieną dainą, tada pakeitė ją į kitą. Laimė, žinau visų jo dainų žodžius“, - juokėsi J.Stone, kuriai tuo metu tebuvo aštuoniolika. Po metų Jamesas Brownas mirė, o Joss išliko istorijoje kaip viena iš nedaugelio atlikėjų, pelniusių didelį muzikos legendos palankumą.

Mickas Jaggeris. Dar 2009-aisiais legendinės grupės „The Rolling Stones“ dainininkas su Joss Stone, „Eurythmics“ nariu Dave'u Stewartu, Indijos kompozitoriumi AR Rahmanu ir regio dainininku Damianu Marley paslapčia subūrė grupę „SuperHeavy“, apie kurios egzistavimą oficialiai buvo paskelbta 2011-aisiais. Pasakojama, kad grupės įrašų sesijos buvo labai kūrybingos – per 10 dienų „SuperHeavy“ įrašė net 29 dainas. 12 iš jų 2011-aisiais buvo išleistos debiutiniame „SuperHeavy“ albume – beveik visų jų bendraautorė yra Joss Stone. Deja, šis projektas neturėjo tęsinio – debiutinis albumas išlieka vienintelis „SuperHeavy“ išleistas darbas.

Rodas Stewartas. Kaip ir Joss Stone, britų muzikos veteranas yra pardavęs sielą soulo muzikai. Todėl niekas nenustebo, kai 2005-aisiais Niujorke TV kanalo VH1 surengtame labdaros koncerte Rodas į dueto partneres pasirinko būtent balsingąją Joss. Skirtingų kartų atlikėjai kartu puikiai sudainavo Rodo Stewarto hitą „Hot Legs“ - kritikai išgyrė jų pasirodymą, o šmaikštesni pastebėjo ir itin trumpą Joss suknelę, puikiai tinkančią dainos pavadinimui („Karštos kojos“).

Stevie Wonderis. JAV muzikos legenda Joss Stone kartu padainuoti kvietė ne vieną sykį – pavyzdžiui, prieš daugiamilijoninę TV auditoriją amerikietiškojo futbolo Supertaurės finalo proga 2006-aisiais, kartu su Johnu Legendu ir India.Arie, o taip pat – Londono „O2“ arenoje 2008-aisiais. Užpernai Joss Stone pakilo į sceną per Stevie Wonderio pasirodymą „North Sea Jazz Festival“ - viename svarbiausių pasaulio džiazo festivalių, vykstančiame Olandijoje.

Muzikos gurmanams privalomas Joss Stone koncertas – LDK Valdovų rūmų kieme rengiamo vasaros festivalio „Midsummer Vilnius“ dalis. Po atviru dangumi nepamirštamus pasirodymus jo žiūrovams taip pat dovanos Jazzu su Modesto Pitrėno diriguojamu orkestru, Alina Orlova, grupė „Melo-M“, Petras ir Lukas Geniušai, Martynas Levickis, Merūnas Vitulskis ir kiti ryškiausi atlikėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją