Festivalio startas buvo išties audringas – trečiadienio vakarą didžioji dalis lankytojų šėlo prie didžiosios scenos, ant kurios pasirodymą surengė britų indie rock žvaigždės „Florence and the Machine“, australų rokeriai „Tame Impala“, grupė „The Last Shadow Puppets“ bei amerikiečių reperis Macas Milleris.

Veiksmo netrūko ir kitose šešiose per visą festivalio teritoriją išsidėsčiusiose scenose – kiekvienam lankytojui pagal muzikinį skonį. Tereikėjo nepatingėti žengti kelių šimtų žingsnių – mat tolimiausia scena buvo vos dešimties minučių atstumu.

Labanakt, vaikučiai

„Pavargusių“ festivalininkų būta net ankstyvu metu – apie 21 val. vietos laiku. Kai kurie jų jau saldžiai parpė savo palapinėse, kiti, štai, nusprendė snūstelėti tiesiog ant žemės ar pasirėmę į tvorą.

Dažnas taip išmiegojo iki pat ryto – apie 8 val. prie tvoros vis dar galima buvo rasti giliai įmigusius ir naktį neabejotinai pasilinksminusius festivalininkus.

Šiukšliadėžes taip pat pavyko ne kiekvienam – ankstyvais rytais pieva buvo nuklota ne tik tuščiais vienkartiniais alaus bokalais, bet ir pamestais daiktais. Ko tik galėjai rasti! Ir lūpų balzamą, ir bėsimėtančius grynuosius, ir net... vienišą kojinę.

Tačiau puikus organizatorių sprendimas – iki 15 val. dienos neįleisti festivalininkų į aktyviąją zoną – čia puikiai pasiteisino.

Festivalyje dirbę savanoriai galėjo ilgiau pamiegoti, o vos prabudę keliavo rinkti įsiaudrinusių lankytojų paliktas šiukšles bei tvarkė teritoriją.

Teritorija persipildė gerbėjų

Ketvirtadienį, ant scenos lipo ir neabejotinai ryškiausiomis festivalio žvaigždėmis tapo niekad nepailstantys „Red Hot Chili Peppers“ su lietuviško kraujo turinčiu vokalistu Anthony Kiedis priešaky. Nors trečiadienį festivalio dalyvių atrodė begalybė, ketvirtadienį dažnam atvipo žandikaulis – užimta buvo kone visa festivalio teritorija.

Laisvai vaikštinėti tapo neimanoma – pakliuvęs į žmonių masę galėjai norom nenorom atsidurti visai kitame festivalio teritorijos krašte.

Kad grupės „Red Hot Chili Peppers“ (trumpiau – „RHCP“) pasirodymas buvo labai laukiamas, nekilo nė menkiausių abejonių – dažnas festivalio lankytojas ketvirtadienio popietę po teritoriją vaikštinėjo apsivilkęs marškinėlius su grupės simbolika.

Vos tik A. Kiedis pasirodė ant scenos, minią užplūdo masinė psichozė. 2002-ųjų hitas „Can't stop“, kurį grupė atliko pirmąjį, išjudino net tingiausius festivalininkus.

„RHCP“ muzikiniame repertuare buvo tokios dainos kaip „Dani California“, „Californication“, „By the Way“ ir daugelis kitų populiarių hitų.

Atidavė duoklę Lenkijai

Įdomi detalė – per grupės pasirodymą dažnas gerbėjas vis dirsčiojo į telefoną, mat tuo metu vyko ir įtemptos „Euro 2016“ čempionato rungtynės tarp Lenkijos ir Portugalijos.

„RHCP“ gitaristas Flea nepraleido progos pelnyti lenkų simpatijų ir net dusyk užtraukė Lenkijos himno posmelį – dažnas festivalininkas mielai traukė himną kartu.

#polskabialoczerwoni #redhotchilipeppers #openerfestival #openerfestival2016 #rhcp

A video posted by Yka Rubin Jtk (@yka.rubin.jtk) on Jul 1, 2016 at 2:04pm PDT

Nors rungtynės lenkams nebuvo sėkmingos, geros nuotaikos festivalininkams tai neapkartino – šie, nuriję kartėlį, ir toliau linksminosi iki paryčių.

Neapsieita be incidentų

Po pakankamai ramaus trečiadienio, ketvirtadienis driokstelėjo visu pajėgumu. Dieną teritorijoje kilo gaisras – užsidegė vienas iš festivalininkams maistą tiekusių vagonėlių. Dėl sprogimo grėsmės apsauginiai liepė evakuotis artimiausiai esančiose patalpose buvusiems dalyviams.

Laimė, per gaisrą nenukentėjo niekas, išskyrus anksčiau minėtą maisto vagonėlį – šis supleškėjo kone iki pamatų. Plačiau apie tai skaitykite ČIA.

Tačiau didžiausi nemalonumai laukė vakare. Per „RHCP“ koncertą, kurį stebėjo įspūdinga minia gerbėjų, medikai plušo iš visų jėgų. Pirmose eilėse stovėję gerbėjai vos gaudė kvapą – ir ne todėl, kad šoko iki nukritimo – juos traiškė iš galo spaudžianti minia.

Liudininkų teigimu, kai kurie pirmose eilėse stovėję gerbėjai ėmė alpti. Juos šalimai stovėjusiems asmenims teko iškelti ant rankų ir per tvorą perduoti kitapus esantiems apsauginiams.

Keturračiu, prie kurio buvo pritvirtinti neštuvai, medikai ne kartą kursavo per teritoriją – į medicinos punktą išvežti teko ne vieną festivalininką. Dėl didelės grėsmės būti sutraiškytiems minios, medikams teko net brautis per festivalininkus į patį minios epicentrą – taip ieškota ant žemės nukritusių ir nukentėjusių asmenų.

DELFI primena, kad 14 metus iš eilės rengiamas „Open'er“ festivalis šiemet vyksta birželio 29 – liepos 2 dienomis, tačiau nekantriausieji palapinių miestelyje įsikurti galėjo dar birželio 28 dieną.

„Red Hot Chili Peppers“ pasirodymas:

Festivalio lankytojų stilius:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)