Festivalio muzikinė programa yra viena stipriausių per visą aštuonerių metų renginio istoriją. Keturiose scenose iš viso pasirodys 35 grupės iš 15-os šalių, nuo Šiaurės Amerikos iki Lenkijos. Pagrindinės „Rytų“ ir „Vakarų“ scenos siūlys rinktinį muzikos asortimentą. „Rytuose“ bus galima išgirsti įvairiausio roko – nuo klasikinio „stoner“ roko iki romantiškų eksperimentų, o „Vakaruose“ skambės kur kas sunkesnė ir ekstremalesnė kūryba. Trečioji „Gama“ scena bus skirta dieniniams koncertams, paskaitoms, improvizacijoms ir tikram rokenrolui. Tuo tarpu ketvirtojoje „Rokotekos“ scenoje naktimis grojantys DJ neleis muzikai baigtis iki aušros.

Šiemet „Devilstone“ stebina ypač garsiais ekstremalios muzikos vardais. Bene garbingiausi šių metų svečiai – „Behemoth“, šiandien laikomi ekstremalios muzikos etalonu. Dar vienas sunkiosios muzikos pionierių vardas – „Napalm Death“. Klampią „black/doom“ miglą, persipynusią su stačiatikių bažnytiniais giedojimais, pūs „Batuhska“, o „post-black“ skambės iš prancūzų „Regarde Les Hommes Tomber“ varpinės. Šaltomis „post punk“ melodijomis hipnotizuos amerikiečiai „Soft Moon“. Švedai „Holograms“ užlies aštresniu skambesiu, britai „Uncle Acid & The Deadbeats“ atsiveš savitos psichodelikos, o Niujorko trijulė „A Place To Bury Strangers“ į kūrinius įpins aštrių „noise“ roko nuotaikų.

Nekoncertinės veiklos

Kaip ir kasmet, „Devilstone“ siūlys gausybę nekoncertinių veiklų. Unikalu tai, kad visos festivalio pramogos – nemokamos, o už dalyvavimą ir sėkmingą pasirodymą kai kuriose iš jų laukia ir dovanos. Lankytojai turės progą sudalyvauti tradiciniais tapusiuose futbolo ar tinklinio turnyruose, unikaliose „MC Growl“ ir „Būgnų“ kovose. Edukacinėje programoje bus galima klausytis įdomybių apie muzikos pasaulio vingrybes, o aštriausi festivalio protai bus įtraukti į „Galvūzų“ protmūšio liūną.

Daug dėmesio skiriama su vaizduojamuoju menu susijusioms pramogoms. Šokiruos ir stebins interaktyvi meno erdvė „Masinė hipnozė“, kurioje bus galima tikėtis visko – psichodelinių vaizdinių, kreivų instaliacijų, įvairių workshop‘ų, piešinių ant kūno ir prikaustančių performansų. „Devilstone“ menai šiemet vėl žengia ir į miesto erdvę už festivalio ribų. Anykščių bibliotekoje bus atidaryta specialiai atvežta fotografijos paroda „Peter Beste: True Norwegian Black Metal“, kurioje savo darbus gyvai pristatys pats autorius, atvykstantis į parodos atidarymą iš Amerikos.

Tingiems pasisėdėjimams naktį „Devilstone“ ruošia spalvingą absurdiškų filmų ir animacijos suaugusiems programą „Tokie blogi, kad net geri“, į kurią bus surinkti „perliukai“ iš viso pasaulio – nuo Japonijos iki Prancūzijos ir San Fransisko. Tuo tarpu norintys linksmintis iki ryto, galės energiją išlieti visiškai atsinaujinusioje „Rokotekos“ šokių aikštelėje. „Pamiegosi grįžęs namo“ – tokį šūkį deklaruoja festivalio organizatoriai, įspėdami, kad programa nenutrūkstamai tęsiasi 75 valandas nuo festivalio vartų atidarymo. „Devilstone“ vyks aštuntą kartą liepos 14-17 d. Anykščių Dainuvos slėnyje.

Koncertų programa

Ketvirtadienis:

The Soft Moon
Death Hawks
Mantar
Wolfsome
Pergale
Direktorius
Bluvšteinas
Noruisis

Penktadienis:

Napalm Death
A Place To Bury Strangers
Tides From Nebula
Batushka
Esben And The Witch
Colours Of Bubbles
Holograms
Alpha Tiger
Lost In Kiev
Holy Motors
Den Saakaldte
Parara
Mammoth Weed Wizard Bastard
Juodvarnis
Ba.
Intakx
Vulture

Šeštadienis:

Behemoth
Uncle Acid And The Deadbeats
Toxic Holocaust
Regarde Les Hommes Tomber
Perturbator
1000mods
The Entrepreneurs
Dopethrone
Beaten To Death
Bite The Bullet
Spoiwo
Chasing The Rise
No Real Pioneers
My Personal Murderer
Polyester
Pussyshaver

Sekmadienis:

Cheap Wine
Frank Fitts
Autism

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)