Dviejų „Grammy“ statulėlių laimėtojai, svarbiausiuose pasaulio festivaliuose ir stadionuose grojantys rokeriai Kauną įtraukė į savo pasaulinių gastrolių „Drones World Tour“ maršrutą – šiame koncerte publikos laukia ne tik geriausi „Muse“ kūriniai, bet ir pritrenkiančios vaizdo projekcijos, arenos viduryje įrengta scena ir virš publikos galvų skraidantys aparatai.

„Muse“ garsėja ne tik muzika, bet ir įdomiomis, kartais – net šokiruojančiomis istorijomis. Artėjant grupės viešnagei, siūlome sužinoti dešimt įdomių faktų apie šią grupę.

„Muse“ yra patekę į rimtą incidentą lėktuve. 2000-aisiais po „NME Awards“ ceremonijos, kurioje laimėjo apdovanojimą, „Muse“ turėjo išvykti privačiu lėktuvu, tačiau įstrigo oro uoste. Lėktuvui jau riedant link pakilimo tako, užsidegė vienas jo variklis. „Sėdėjau su apdovanojimu rankose ir pamačiau ugnį“, - prisimena grupės vokalistas Mattas Bellamy. Muzikantai buvo skubiai evakuoti iš lėktuvo, viskas baigėsi laimingai.

Jie – pirmoji grupė, užkariavusi dabartinį „Wembley“ stadioną. Legendinis Londono stadionas 2003-aisiais buvo nugriautas, o 2007-aisiais pastatytas iš naujo. Pirmąja muzikos grupe, jame surengusia koncertus ir pardavusia visus bilietus, tapo „Muse“. Du pasirodymus, kuriais buvo „pakrikštytas“ naujasis stadionas, stebėjo 180 tūkstančių gerbėjų. Koncertų vaizdo ir garso įrašai buvo išleisti albume „HAARP“.

„Muse“ koncerto „Wembley“ stadione ištrauka – kūrinys „Hysteria“:

„Muse“ vokalistas domisi ateiviais, sąmokslo teorijomis ir pasaulio pabaiga. Apie Matto Bellamy susižavėjimą neįprastomis teorijomis sklando daug anekdotų, pasakojama, kad jis net rimtai ketino įsirengti didelę požeminę slėptuvę su maisto atsargomis – apsisaugoti nuo tvano ar kitos panašios katastrofos. Kartą grupė net ketino surengti spaudos konferenciją lėktuve, nes nugirdo, kad į žemę tą dieną gali trenktis didžiulis asteroidas, kuris sukels milžinišką potvynį. „Pasirodo, jis suiro dar pakeliui į mūsų pasaulį“, - vėliau komentavo Mattas Bellamy. Jo įsitikinimu, kur kas labiau tikėtina, kad žemėje gyvybę pasėjo ateiviai iš kosmoso, o ne „senas vyras su didele balta barzda“.

Grupės lyderis yra daugiausiai gitarų sudaužęs rokeris. Apimtas euforijos, Mattas Bellamy mėgsta scenoje daužyti instrumentus. 2010-aisiais jis už tai buvo įrašytas į Guinnesso rekordų knygą. Per grupės pasaulines gastroles „Absolution Tour“ jis sudaužė 140 gitarų – daugiau nei bet kuris kitas muzikantas per vieną koncertų turą.

„Muse“ dainininkas turi brangų skraidymo aparatą. „Jet pack“ - prie nugaros tvirtinamas aparatas, su kuriuo galima greitai pakilti net į kelių kilometrų aukštį. Mattas Bellamy jį įsigijo iškart, kai tik galėjo tai sau leisti, ir netrukus išlaikė jo pilotavimo kursus. Beje, 2007-aisiais grupės nariai norėjo šiais aparatais nusileisti į koncerto „Wembley“ stadione sceną, tačiau tai daryti dėl saugumo uždraudė stadiono administracija.

„Muse“ klipas „Supremacy“:

Jų pasirodymas didžiausiame Anglijos festivalyje baigėsi asmenine tragedija. 2004-aisiais „Muse“ buvo pagrindinės „Glastonbury“ festivalio žvaigždės – grupės koncerto klausėsi apie 100 tūkstančių gerbėjų. Tarp jų – ir būgnininko Dominico Howardo tėvas. Iškart po koncerto festivalyje jis mirė nuo širdies smūgio. „Tai juodžiausia diena mano gyvenime“, - neslėpė muzikantas.

„Muse“ yra susiginčiję su Celine Dion. Praėjusiame dešimtmetyje Kanados popžvaigždė norėjo savo koncertų seriją Las Vegase pavadinti „Muse“. Grupė užprotestavo. „Nenorime, kad kažkas galvotų, jog esame Celine Dion pritariančioji grupė“, - pasipiktino Mattas Bellamy. Dainininkė grupei net siūlė nemažą piniginę kompensaciją, tačiau muzikantai griežtai atsisakė.

„Muse“ lyderiu žavisi garsios ir dailios moterys. Žurnalo „Cosmopolitan“ du kartus seksualiausiu pasaulio rokeriu išrinktas dainininkas Mattas Bellamy šiuo metu draugauja su Elle Evans – amerikiečiu modeliu ir aktore, kuri yra įsiamžinusi erotiškame Robino Thicke klipe „Blurred Lines“ ir pozavusi žurnalui „Playboy“, o pernai nusifilmavo ir „Muse“ klipe „Drones“. Prieš tai rokeris buvo susižadėjęs su garsia Holivudo aktore Kate Hudson – pora 2011-aisiais susilaukė sūnaus Binghamo. 2014-aisiais Mattas ir Kate išsiskyrė.

„Muse“ klipas „Mercy“ su Elle Evans:

„Muse“ bosistas turi šešis vaikus. Pirmojo – sūnaus Alfie – Chrisas Wolstenholme'as su būsimąja žmona Kelly susilaukė būdamas dvidešimties. Nuo paauglystės draugaujanti pora susituokė 2003-aisiais.

Grupės gerbėja yra nutapiusi nuogą „Muse“ dainininką. Šią dovaną „Muse“ lyderis gavo koncertuodamas Rusijoje. Viena gerbėja atnešė jam paveikslą, kuriame Mattas Bellamy nutapytas nuogas, su tarpkojyje užmauta kojine ir ant peties tupinčiu varnu. Dainininkas šios dovanos neišmetė, bet niekam nedrįsta jos rodyti.

„Muse“ koncertą Kaune rengia didžiausias Baltijos šalių koncertų rengėjas „Live Nation Lietuva“, šįmet sostinėje surengsiantis sero Eltono Johno, popžvaigždės Johno Newmano, retro muzikos žvaigždžių „Palast Orchester“, lyriškojo britų dainiaus Passenger koncertus, Kaune – metalo titanų „Iron Maiden“, roko žvaigždžių „Nickelback“, elektroninės muzikos legendos Jeano-Michelio Jarre'o šou, populiariausią pasaulyje „Pink Floyd“ muzikos šou „Brit Floyd“, Obuolių saloje – šokių muzikos festivalį „Radistai Village“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)