Šv.Kristoforo dienos koncertą pradės parasparniu skrisiantis trombono virtuozas Stasys Rezgevičius, o užbaigs baikerių orkestras, atliksiantis specialiai šiai šventei sukurtą kūrinį.

Numatoma, kad šiais metais "orkestrą" sudarys net 80 baikerių su savo griausmingais "instrumentais". Koncerto metu bus pristatytas ir netradicinis dainų ir šokių ansamblio "Lietuva" pasirodymas, kurio metu muzikantai ieškos jungčių tarp muzikinių liaudies motyvų ir modernios muzikos. Į renginį susirinkusius vilniečius linksmins ir Lietuvos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras "Trimitas".

Vilniaus miesto globėju laikomas šventasis Kristupas (Kristoforas) gyveno III amžiuje. Šis šventasis vaizduojamas ir Vilniaus miesto herbe brendantis per upę ir nešantis ant pečių kūdikėlį Jėzų. Kristoforo vardas graikiškai ir reiškia "Kristaus nešėjas". Pasakojama, kad šventasis Kristoforas už krikščionybės platinimą imperatoriaus Decijaus buvo nubaustas ir mirė kankinio mirtimi.

Jau kelinti metai Vilniaus globėjo dieną - liepos 24-ąją pažymintis Kristupo vasaros festivalis iki vasaros pabaigos muzikos gurmanams siūlo net 40 koncertų, kurie pagal muzikos pobūdį buvo suskirstyti į atskirus koncertų ciklus, padedančius vienokios ar kitokios muzikos gerbėjams lengviau pasirinkti koncertus pagal savo skonį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją