Muzikos kritiko Ramūno Zilnio moderuojamame „Novus“ seminare A. Mamontovas pasakos apie Lietuvos muzikos industriją ir dalins patarimus apie sėkmingą muzikinę karjerą svajojančioms jaunoms grupėms. „Novus“ scenoje A. Mamontovas atskleis ne tik lietuviškos scenos ypatumus, bet ir leisis į prisiminimus apie vieną sėkmingiausių lietuviškų grupių „Foje“.

Gegužės 17 diena seminarui taip pat pasirinkta neatsitiktinai – būtent tądien bus minimos devynioliktosios grupės „Foje“ išsiskyrimo metinės, taip pat „Joy Division“ lyderio Ian Curtis savižudybės data ir Ericos Jennings gimtadienis.

Po seminaro scena bus patikėta grupės „ba.“ lyderiui Benui Aleksandravičiui, kuris pristatys dėl galimybės patekti antrąjį konkurso pusfinalį besivaržysiančias grupes „D'Mask“, „Aristokratai“, „Reflect.us“ ir „Konspiracija“. Po konkursinių grupių pasirodymo klausytojams savo kūrybą pristatys svečiai „Cultor“. Praėjusią savaitę vykusiame „Novus“ į antrąjį pusfinalį, kuris vyks jau kitą savaitę, gegužės 25 d., iškeliavo grupė „Uprising Tree“, o publikos favoritais tapo „Mėtų vėjas“.

„Novus“ – tai kiekvieną antradienį vykstantis dviejų dalių – seminaro ir nemokamo koncerto, kuriame varžosi jaunų grupių konkurse dalyvaujantys scenos debiutantai, projektas. Seminarai, kaip ir jaunųjų grupių pasirodymai – nemokami.

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ pabaigoje iš visų konkurse dalyvavusių grupių bus išrinkta viena geriausia. Jai atiteks ne tik galimybė įrašyti savo kūrinius profesionalioje „Black Box“ įrašų studijoje, „Raven House“ nufilmuotas video klipas, profesionalios fotosesijos, bet ir pasirodymas rugsėjo 2-3 d. vyksiančiame miesto festivalyje „Loftas Fest“, kur sceną reikės dalintis su tokiomis muzikos žvaigždėmis, kaip „Daughter“, Gesaffelstein, „Lola Marsh“, „Formation“ ir „Kero Kero Bonito“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)