Pirmąkart sunkiosios bunkerio durys buvo atvertos 2002 metų pabaigoje. Įkvėptas vakarų Europos pogrindžio kultūros jas atverti ryžosi hardkorą ir spydkorą grojantis didžėjus Black Box, į pagalbą pasitelkęs dramenbeiso didžėjų ST bei daugybę savanorių. Požeminiame bunkeryje, kuriame iki žlungant Sovietų Sąjungai vyko kariniai mokymai, iškart apsigyveno tuo metu pogrindyje slypėję dramenbeisas, techno ir, aišku, hardkoras, o vėliau čia atsikėlė ir psytranzas bei pirmieji Lietuvoje elektro vakarėliai.

Ilgainiui klubas tapo Lietuvos pogrindžio Meka, kurioje susiformavo, įgūdžius tobulino ir renginius organizavo daugybė elektroninės muzikos scenai nusipelniusių promo komandų bei didžėjų. Nors nuo klubo atidarymo praėjo 14 metų, dalis jų veiklą tęsia iki šiol. Vienas jų – jau minėtas ST, kuriam ir kilo mintis vienai nakčiai prikelti klubą.

„Su kolegomis organizuojame retai, bet stipriai vykstančių renginių seriją „Back to the Roots“ – apie grįžimą prie šaknų. Daugeliui mano bendraamžių bei bendraminčių VAULT ir yra tos šaknys, nuo kurių viskas prasidėjo. Tas žvėriškas garsas, šokiai iki ryto ir sunkioji elektronika – norime ir patys pakartoti, ir jaunajai kartai svarbių dalykų parodyti“, - pasakojo ST.

Klubą, kad ir nakčiai, lengvą prikelti nebuvo. Vien leidimas suorganizuoti vakarėlį organizatoriams kainavo 4 mėnesius: buvo parašytas projektas, kurį svarstė dvi Vilniaus Savivaldybės komisijos, o joms priėmus teigiamus sprendimus reikėjo gauti leidimus iš dar dviejų inspekcijų. Tačiau keturi mėnesiai praėjo, leidimas gautas ir erdvė paruošta.

Senus laikus prisiminti susiburs didžioji dalis senųjų VAULT rezidentų: daugybę renginių čia organizavusi „Techstylism“ komanda, sunkiojo techno propaguotojas Android, itin seniai kartu begrojęs ST ir MC Strazdo duetas, ne vieną naktį dramenbeisu šiame klube besirūpinę Haze, Drumm, Fantas bei Nervas, taip pat ir X-Ray, kuris į vakarėlį įneš sunkiasvorio hardkoro. Prie senbuvių prisidės ir porelė naujokų – Mesijaus ir Munpauzn duetas, žadėjęs prisitaikyti prie aplinkos ir pateikti sunkesnių ritmų, nei įprastai.

Istorijos pamoka arba kelionė laiku garantuota, o antros progos gali ir nebepasitaikyti. Pirmadienį, vos sutvarkius patalpas po vakarėlio prasidės aukcionas, kurio metu senasis bunkeris bus parduodamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)