Būsimoji žvaigždė gimė 1973 m. gruodžio 7 d. Dublino pakraštyje, tačiau jo vaikystė prabėgo ežeringoje kaimyninėje Kildero grafystėje. Paauglystėje pradėjęs groti gitara ir kurti dainas, 1991 m. Dubline jis prisijungė prie grupės „Juniper“, kuri 1997 m. išleido du dėmesio sulaukusius singlus – „The World Is Dead“ ir „Weathermen“ bei pasirašė sutartį su „Polygram Records“. Nenorėdamas pataikauti leidybos giganto įgeidžiams, Damienas paliko grupę ir 1999 m. išvyko į Toskaną Italijos pietuose, vėliau daug keliavo po Europą, grojo gatvėse, baruose ir nedideliuose klubuose, kol uždirbo šiek tiek pinigų savo solinės karjeros pradžiai.

Grįžęs į Airiją, Damienas įrašė keletą savo autorinių dainų ir nusiuntė jas savo dėdei Davidui Arnoldui, garsiam kompozitoriui, bendradarbiavusiam su Bjork ir sukūrusiam garso takelius penkiems filmams apie Džeimsą Bondą, televizijos serialui „Šerlokas“, o taip pat muziką juostoms „Nepriklausomybės diena“, „Godzila“ ir kitiems populiariems kino filmams.

Davidui Arnoldui taip patiko pradedančio atlikėjo kūryba, kad jis skyrė pinigų mobilios garso įrašų studijos įsigijimui. Taip 2002 m. Damienas išleido savo debiutinį albumą „O“, kurį kritikai apibūdino kaip žavingą, įkvėpiantį, drąsų ir be galo emocionalų. Albumą lydėjo pati tikriausia sėkmė - jis užėmė 8-ąją vietą Didžiosios Britanijos albumų topuose, sukosi grojaraščiuose net 97 savaites, JAV buvo parduotas 650 tūkst. tiražu ir laimėjo „Short Music Prize“ apdovanojimą. Albumas tapo dešimtkart platininiu Airijoje, keturiskart platininiu Anglijoje ir auksiniu Norvegijoje bei JAV. Iškart po to sekė didelis turas Airijoje, koncertai Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir kitose šalyse, o taip pat kvietimai į didžiausius Europos festivalius.

2006 m. pasaulio šviesą išvydo antras ir taip pat sėkmingas antrasis dainininko albumas „9“, o naujausias darbas – albumas „My Favourite Faded Fantasy“ pasirodė 2014 metais. Damieno Rice‘o dainos skamba kino filmuose ir televizijos epizoduose, tokiuose kaip „Kaulai“, filme „Šrekas Trečiasis“, „Grėjaus anatomija“, „Nusikalstami protai“ ir daugelyje kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)