Festivalio svetainėje karkle.com jau yra paskelbtos atrankų anketos festivalio savanoriams, pramogų organizatoriams, tradicinio hipių turgelio prekeiviams bei pasaulio virtuvių šefams, o taip pat pradedančioms muzikos grupėms bei atlikėjams, kurie šiemet vienoje iš festivalio scenų ir vėl galės varžytis tradicija tapusiame jaunų grupių konkurse „Golden Fish“.

Trys žvaigždžių bangos

Kaip anksčiau buvo skelbta, šiemet rugpjūčio 12-15 d. vyksiančio Karklės festivalio organizatoriai jau patvirtino tokių pirmo ryškumo šiuolaikinės muzikos žvaigždžių, kaip britai „Naughty Boy“, „Sigma“, „Beardyman“, australas „Dub Fx“, taip pat legendinių amerikiečių „Big Mountain“ ir kitų svečių bei stipriausių lietuvių scenos pajėgų dalyvavimą šių metų fiestoje.

Anot organizatorių, šiemet visas atlikėjų sąrašas bus paskeltas per tris kartus. Dvi „bangos“ jau užliejo garsiais vardais, finalinės trečiosios laukiame balandžio pabaigoje ar gegužės pradžioje. Pasak organizatorių, šioji bus tokia pati galinga, kaip ir pirmosios dvi.

Traukia visus kozirius

Kita vertus, jau dabar ryškėja būsimo festivalio bruožai, kurie šiek tiek skirsis nuo pirmtakų.

Pasak „Karkle Live Music Beach“ sumanytojo ir jį organizuojančios komandos vadovo Mariaus Tumšio, per šešerius metus, kai buvo rengiamas šis muzikos ir menų festivalis ant jūros kranto, susikaupė daugybė idėjų, kurios dėl įvairių priežasčių nebuvo įgyvendintos anksčiau. Tačiau šiemet pagaliau atsirado galimybių jas realizuoti.

„Todėl 7-asis Karklės festivalis bus geriausias iš to, ką publika matė iki šiol“, - neabejoja M. Tumšys ir jo komanda.

Pajūris taps akių „ganykla“

Viena iš tokių idėjų – tai smėlio skulptūrų pleneras, kurio metu garsūs šioje srityje besispecializuojantys pasaulio skulptoriai Karklės paplūdimyje kurs įspūdingus kūrinius iš smėlio.

Publikai jie bus pristatyti per festivalį, tačiau ir po renginio dar gerą mėnesį puoš pajūrį. Įvairių meninių instaliacijų, kurias kurs apie 20 menininkų iš įvairių šalių, numatoma visoje festivalio teritorijoje.

Kitas drąsus sumanymas – Karklės gatvės teatrų festivalis, išaugęs iš anksčiau buvusių kuklesnių bandymų integruoti teatrą į šią fiestą ir šiemet pasireikšiantis visa jėga bei kūrybiniu polėkiu.

Dėl to pristatant septintąjį Karklės muzikos ir menų festivalį itin akcentuojama „menų“ dalis, kuri kaip niekada gausiai ir kokybiškai užpildys laiką bei erdves tarp muzikos pasirodymų.

Pasak M. Tumšio, jokiu būdu nėra pamirštamas ir trečiasis festivalio „banginis“ – įvairios pramogos. Be jau įprastinių „paskraidymų“ virš pagrindinės scenos, šiemet, pavyzdžiui, pirmą kartą vyks labai intriguojantis moterų ir vyrų „Fitnes models“ čempionatas. Taigi paplūdimyje bus daug gražaus ir treniruoto kūno...

Beje, pasiūlyti savo pramogų, meno, socialinių projektų, pasaulio virtuvių kvapų ir skonių dar galima užpildžius minėtas anketas, kurios skelbiamos oficialioje „Karkle Live Music Beach-2016“ interneto svetainėje karkle.com.

Pildys svajones apie didžiąją sceną

Užpildyti anketą turėtų būti aktualu ir norintiems savanoriauti festivalyje (paprastai renginyje dirba apie 150 savanorių) bei tiems, kurie muzikuoja ir svajoja apie didžiąją sceną. Karklės festivalis tokią galimybę suteikia tradiciškai rengdamas jau minėtą jaunų grupių konkursą „Golden Fish“.

Šio konkurso nugalėtojai, kaip jau įprasta, įgyja teisę pasirodyti prestižiniuose M.A.M.A. muzikos apdovanojimuose. Tokią galimybę puikiai išnaudojo pernykščiai konkurso nugalėtojai kauniečiai rokeriai „Wolfsome“, o dar anksčiau – grupė „Z on A“.

Be to, šiemet pirmą kartą palaikymą konkursui pareiškė atlikėjų teises ginanti asociacija, kurios prisidėjimas prie konkurso organizavimo suteiks jam naujos kokybės bei vertingesnių prizų.

Tuo metu muzikos klausytojams, besiruošiantiems ilgąjį Žolinių savaitgalį praleisti Karklės pajūryje, festivalio organizatoriai primena, jog septintoji fiesta dėl palankiai susiklosčiusios datos vyks ilgiau nei įprastai. Tad taškytis muzikos, menų ir pramogų bangose bus galima net keturias dienas ir tris šios vasaros naktis.

Praėjusių metų festivalio akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)