Pirmą kartą organizuojamo festivalio „Midsummer Vilnius“ atlikėjų gretas papildė ir charizmatiškoji atlikėja Justė Arlauskaitė – Jazzu, kuri liepos 28 dieną surengs išskirtinį pasirodymą kartu su orkestru, kuriam diriguos Modestas Pitrėnas. Su scenos partneriu Leon Somov atlikėja jau buvo surengusi grupės koncertą “Istorijos” Valdovų Rūmų kieme, kur pristatė specialų lietuvišką albumą “Istorijos”. Tą kartą, organizatoriai skelbė, jog visi bilietai yra išparduoti savaitė prieš renginį, todėl šiais metais visus ragina neatidėlioti vasaros planų ir nepraleisti šio ekskliuzyvaus pasirodymo.

Kiekvienas bent šiek tiek pažįstantis Jazzu žino, kad ji mėgsta stebinti, todėl neabejotinai bus paruoštas įspūdingas pasirodymas, atlikėjai tai bus pirmas kartas, kai ji pristatys visą programą kartu su orkestru. Neabejotinai, tai bus žaviausias vasaros renginys.

Festivalio organizatoriai žada palepinti ir Valdovų rūmų kieme susirinkusius teatro mylėtojus. Liepos 26 dieną šioje netradicinėje erdvėje susirems Montekių ir Kapulečių ietys. Į vieną iš populiariausių 2015 metų spektaklių „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“ pakvies Lietuvos nacionalinis dramos teatras kartu su OKT / Vilniaus miesto teatru. Jau trylika metų rodomas spektaklis kaskart surenka pilnas sales, Oskaro Koršunovo trupė su juo apkeliavo visą pasaulį, pelnė ne vieną apdovanojimą. Būtent už šį spektaklį teatro genijus Oskaras Koršunovas 2004 metais buvo apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi, spektaklis pelnė Belgrado tarptautinio teatro festivalio (BITEF) prizą. Vienas garbingiausių „Romeo ir Džuljetos“ įvertinimų yra tai, kad šis spektaklis 2003 metais atidarė prestižinį Avinjono teatrų festivalį, būtent čia vienintelį kartą spektaklis buvo rodomas atviroje lauko erdvėje.

2015 metais režisierius publikai pristatė atnaujintą spektaklį, kuriame pagrindinius vaidmenis vietoje Rasos Samuolytės, Giedriaus Savicko ir Gyčio Ivanausko kuria Oskaro Koršunovo studentas Laurynas Jurgelis bei Veltos ir Vytauto Anužių studentė Agnieška Ravdo.

„Pirmą kartą organizuodami festivalį „Midsummer Vilnius“ siekiame vilniečiams ir miesto svečiams suteikti unikalią galimybę mėgautis įspūdingiausiais pasirodymais netradicinėje, didingą Lietuvos istoriją menančioje erdvėje. Vos pradėjus skelbti festivalio programą sulaukėme itin didelio susidomėjimo – įvairialypė festivalio programa patraukia tiek klasikinės, tiek populiariosios muzikos ar teatro mylėtojus, tiek tuos, kurie šiltus vasaros vakarus nori paversti ilgai nedilsiančiu prisiminimu. Reaguodami į kilusį susidomėjimą, iki balandžio 30 dienos specialius abonementus į festivalį siūlome įsigyti pigiau“, – sako festivalio vadovas Valdas Petreikis.

Festivalio „Midsummer Vilnius“ metu įsimintus pasirodymus surengs Lietuvoje ir užsienyje gerai žinomi vardai: muzikos legenda iš Didžiosios Britanijos Joss Stone, Martynas Levickis, Alina Orlova, Lietuvos kamerinis orkestras su Modestu Pitrėnu, Merūnu Vitulskiu ir Lilija Gubaidulina, Lukas ir Petras Geniušai bei violončelių trio „Melo-M“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją