Atlikėja, į muzikinę kelionę aplink pasaulį išsiruošusi 2014-ųjų pavasarį, per du metus ketina aplankyti visas iki vienos pasaulio šalis ir šiuo metu koncertus jau yra surengusi daugiau nei 60-yje šalių. Galingą jos balsą jau girdėjo gerbėjai Afrikoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Azijoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje. Šiuo metu Joss koncertuoja savo gerbėjams Karibuose, iš kurių pradės savo kelionę po Europą.

Pasaulinio turo metu Joss kiekvieną kartą nustebina originaliu pasirodymu. Talentinga dainininkė sugeba užvesti ir tūkstantinę minią, susirinkusią Sidnėjaus stadione, ir unikaliu balsu užhipnotizuoti gerbėjus akustinės sesijos laukiniame Birmos paplūdimyje metu. Joss stengiasi kuo daugiau bendradarbiauti su kiekvienos šalies muzikantais, tad pasirodymų metu dažnai skamba ne tik jos dainos, bet ir vietinė muzika, galbūt viešnagės Lietuvoje metu atlikėja kartu atliks dainą su lietuviams puikiai pažįstamu atlikėju.

Kelionės aplink pasaulį metu Joss atlieka ir humanitarinę misiją. Pvz., vizito Lesote, Pietų Afrikoje, metu ji atidarė princo Hario labdaros fondo, su kuriuos Joss bendradarbiauja ne vienus metus, įkurtą centrą vaikams. Tiesa, šį draugystė kelia vis daugiau klausimų britų spaudai, nes atlikėja vis dažniau poruojama su Didžiosios Britanijos sosto paveldėtoju.

Pati Joss sako, kad ambicinga mintis sugroti kiekviename planetos kampelyje jai kilo tuomet, kai ji dainavo prieš 40 tūkstančių gerbėjų minią Japonijoje, festivalyje „Fuji Rock“. Nors aplinka ir žmonės visiškai skyrėsi nuo jos įprasto pasaulio (juk ji neturėjo net menkiausios galimybės savarankiškai susikalbėti su vietiniais), Joss pajuto, kad būtent muzika padeda gerai suprasti vieniems kitus. Tikėjimas universalia muzikos kalba šiai laisvai sielai, kuri savo pasirodymu scenoje kiekvienam palieka neišdildomą įspūdį, būtent ir suteikia jėgų intensyvaus pasaulinio turo metu.

Joss Stone gali pasigirti pavydėtina muzikine karjera. Ji dažnai tituluojama viena ryškiausiu pastarųjų dešimtmečių britų muzikos žvaigždžių. Joss albumai parduoti daugiau nei nei 12 milijonų egzempliorių tiražu, keturi iš eilės jos diskai pateko į perkamiausių albumų dešimtuką JAV, atlikėjos kolekcijoje – prestižinė „Grammy“ statutėlė ir daugybė kitų garbingų apdovanojimų. Būdama vos 28-erių ji išleido jau septintąjį albumą „Water for Your Soul“, prie kurio kūrimo prisidėjo ir Damianas Marley, regio legendos Bob Marley sūnus. Būtent šį albumą grandiozinio turo metu ir pristato Joss.

Lietuvoje Joss Stone taip pat pasirodys netradicinėje erdvėje. Liepos 12 dieną ji pasirodymą surengs Lietuvos didžiosios kunigaikštystės valdovų rūmuose, kur vyks festivalis „Midsummer Vilnius“. Festivalio metu įspūdingus koncertus surengs ir Lietuvoje gerai žinomi vardai: Martynas Levickis, Alina Orlova, Lietuvos kamerinis orkestras diriguojamas Modesto Pitrėno kartu su solistais Merūnu Vitulskiu ir Lilija Gubaidulina taip pat Lukas ir Petras Geniušai bei kiti, kurių vardus organizatoriai žada atskleisti artimiausiu metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)